Els Vilatarsana i Naudi-Salvadó completen el podi de la prova

Per #GASS

Fortuny i Jiménez, al Circuit d’Andorra amb el seu Lancia Beta Coupé.
Fortuny i Jiménez, al Circuit d’Andorra amb el seu Lancia Beta Coupé. | JAS
Un total de 46 vehicles participants en la segona edició de l’Andorra Winter Rally van prendre la sortida dissabte a la tarda, però només 35 van poder finalitzar-lo. Les temperatures van respectar els pilots al llarg de la jornada, la qual va tenir uns primers trams d’igualtat màxima amb diversos canvis de líder a mesura que passaven els vehicles.

Tot i que ja en l’especial inicial al Circuit d’Andorra la parella de Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé) prenien el liderat, diversos corredors puntuaven poc i en un marge de tres punts hi havien fins a cinc pilots a la taula. De fet, en el tram de Canillo 1, Fortuny-Jiménez van caure de la primera posició de la classificació provisional, on s’hi van situar Josep Maria Àlvarez i Ruben Fontdorona. A mesura que es disputaven els trams es van anar produint diversos canvis de líder, fins que de cara als dos darrers trams es van quedar sols en la lluita pel triom Fortuny-Jiménez i Kim i Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo).

A falta de dos trams per finalitzar el ral·li, es van acabar imposant amb claredat aquests primers i van deixar decidit el guanyador de la segona edició de l’Andorra Winter Rally, en el qual van obtenir 207,7 punts. Per darrera se situaven els Vilatarsana amb 252,7 punts. Quan semblava que el podi també estava decidit, Xavi i Marc Piña es van retirar al Circuit d’Andorra i el seu lloc el van prendre Ferran Naudi i Sergi Salvadó (Volkswagen Golf Rallye), amb 367,7 punts.

En la categoria Legend, el triomf va ser per als francesos Ghislain i Guillaume Gaubert (Porsche 911 SC), amb 2.136,8 punts, seguits dels seus compatriotes Daniel i Alexandre Thoreau (Volkswagen Golt GTI), que en van sumar 2.299,4. El podi de Legend el van completar Joan Gil i Miquel Leites (BMW 2002) amb 2.791,3 punts. La categoria va comptar amb la participació d’altres pilots com Gerard de la Casa, que va haver d’abandonar, o Íngrid Rossell, que va finalitzar en la quarta posició.