PUBLICITAT

Escales-Engordany

Podem Andorra vol repetir l’èxit del seu homòleg a Espanya

Seguí creu que el partit ocupa «l’espai buit» que hi ha al panorama polític

Per MARISA DA COSTA

El logotip adaptat de Podemos Espanya, amb el nombre de diputats que ha obtingut en les eleccions.
El logotip adaptat de Podemos Espanya, amb el nombre de diputats que ha obtingut en les eleccions. | EL PERIÒDIC
«Hi ha un espai dins del panorama polític» ara per ara desocupat i que desemboca en un percentatge elevat d’abstenció i vots en blanc. Podem Andorra «veu claríssim que aquest espai que queda buit nosaltres el podríem ocupar perfectament». Així ho va assegurar ahir Joan Seguí, representant del conjunt al país, qui creu que aquest «espai buit» respon al descontent generalitzat de la societat amb la classe política pel fet de no sentir-se identificada amb cap dels representants postulants a encapçalar les administracions. 
 
Aquest forat metafòric dins la política explica, segons el dirigent de la formació local, el tercer lloc de Pablo Iglesias al capdavant de Podemos a les eleccions generals que, el passat diumenge, es van desenvolupar al país veí i posiciona el partit com l’alternativa a la que es podran aplegar els insatisfets o indecisos amb els representants actuals.
Per a Seguí, l’entrada –efusivament celebrada– de 69 diputats al Congrés espanyol és motiu de congratulació per la seva recent aparició dins del front polític espanyol però, paral·lelament, il·lustra «clarament» el desencís que «moltíssima gent a Espanya» sent vers una «antiga política» de la que està «cansada» perquè, «en un moment de crisi, mira pel bé dels lobbys i el capital» en detriment dels problemes socials». I, assenyala, aquesta desil·lusió és també latent al Principat: «la crisi europea actual la viu Andorra de rebot, on no agrada la vella política, que ja no és prou complaent» per als ciutadans, assevera.
 
La irrupció de Podemos a les institucions polítiques del sud és per a la seva versió andorrana mostra que «el col·lectiu té cabuda dins del panorama polític», en un insistit «espai buit», on Podem Andorra té la voluntat de «ficar el nostre granet de sorra» i repercutir allà «on, actualment, els partits polítics no incideixen». Com Iglesias va fer a Espanya i un cop finalitzats els tràmits burocràtics en què encara es troba immersa la formació per tal de constituir-se oficialment com a partit, Podem té intenció de «començar a operar» perquè, pensen, «la filosofia que ens caracteritza pot tenir una bona recepció» al país.
 
Prioritats per a la consolidació/ odem treu ferro al fet que hagi de transcórrer pràcticament una legislatura per poder presentar-se com a opció política alternativa i de progrés en un país on veu bona part dels ciutadans desvinculats de l’àmbit pel seu desenteniment dels problemes socials. La intenció i primera passa un cop formalitzats serà cercar la seva legitimitat tot «escoltant la gent del carrer el dia a dia», a més de voler «veure la realitat social que tenim el dia a dia i no només durant la campanya electoral com fan els polítics actuals».
 
Per a l’opció d’esquerres, les primeres funcions que haurà d’acomplir un cop formalitzats hauran de tirar endavant la gestió per tal de marcar prioritats en base a les possibilitats de gestió fàcil, ràpida i directa que, no en tot, però a vegades es poden solucionar amb una trucada telefònica. Avaluar prioritats i la facilitat de gestió de les mancances que es vegin i, a partir d’aquí «marcar prioritats en base a les possibilitats de gestió fàcil, ràpida i directa».
 
Felicitacions a podemos/A través de les xarxes socials, Seguí va felicitar Podemos per la seva entrada al Congrés. En la mateixa publicació agraïa a «més de 120 persones» el seu paper com a interventors als col·legis electorals, en què va voler incloure els col·laboradors al Consolat d’Espanya a Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT