PUBLICITAT

La nova seu del Consell General estarà enllestida el 15 de desembre

  • El Dia de la Constitució s'apunta com una possible data per a la inauguració del nou edifici
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

La construcció de la nova seu del Consell General quedarà enllestida el proper 15 de desembre, i malgrat que en un principi es va parlar d’aquest octubre, el retard no ha estat causat per l’incident de la grua sinó perquè l’empresa constructora va demanar un període de marge per poder realitzar totes les proves de l’edifici i de les seves instal·lacions. Tal com va explicar a l’ANA el secretari general del Consell General, Valentí Martí, l’obra acabarà per sota del pressupost gràcies a la bona gestió que s’ha fet. El trasllat del personal administratiu es farà durant els mesos de gener i febrer, aprofitant el període de fora de sessions, i la inauguració es podria fer coincidint amb el Dia de la Constitució, tot i que encara no hi ha cap data fixada per a l’inici de les sessions al nou edifici. La nova infraestructura també acollirà les dependències del Raonador del Ciutadà i de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades.

Han passat nou anys des de la signatura del conveni entre el Consell General, el Comú d’Andorra la Vella i el Govern per impulsar el projecte de construcció de la nova seu parlamentària. El 2004 es va adjudicar la fase d’excavació del terreny per 3,7 milions d’euros, el 2007 la fase 2 de construcció d’estructures generals per un import de 6,4 milions d’euros, i el 2008 la fase 3 d’arquitectura i instal·lacions per un import de 17 milions d’euros. Gràcies a la supervisió i el control que s’ha portat al llarg de tot aquest temps, aquesta última fase es podrà finalitzar bastant per sota del pressupost inicial.

Martí va explicar que l’obra està pràcticament enllestida, i que hi ha el compromís per part de l’empresa que el 15 de desembre es farà el lliurament de les claus. Mentrestant, s’acabaran de fer les últimes verificacions i proves dels sistemes de climatització, seguretat, etc., així com col·locar tot el mobiliari, com és el cas de les butaques de l’hemicicle, que just s’acaben d’encarregar. Durant aquest mes i mig també s’han de posar en marxa tots els contractes de manteniment.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT