PUBLICITAT

Andorra la Vella

Martí a Gil i Vila: «No entrarem en les picabaralles lauredianes»

L’Executiu espera que es donin les dades econòmiques a Vila

Per R. M. S.

Consol Naudi.
Consol Naudi. | TONY LARA
Toni Martí estava ahir en plena forma i va arrodonir la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació amb un regal per a la parròquia de Sant Julià de Lòria, que pateix dificultats econòmiques. «Sobre Sant Julià estic convençut que Montserrat Gil li donarà els números a Josep Vila, més enllà d’això són picabaralles lauredianes en les que el Govern no entrarà».
 
Martí va posar com a exemple la Massana, una corporació que tenia dificultats en tresoreria però que va demanar suport al Govern presentant un pla de viabilitat, segons va explicar el cap de l’Executiu, i també la situació econòmica real. Això és precisament el que Martí exigeix que faci el comú de Sant Julià. «El Govern ha de saber què està passant a Sant Julià, el Govern sempre està predisposat a ajudar a les parròquies, però s’ha de saber la situació financera», va insistir el cap.
 
Recorda a Naudi els 54,6 milions / Marí va repassar l’actual Govern, principalment la remodelació de la setmana passada, quan es va anunciar que Rosa Ferrer deixaria el ministeri de Salut al gener –l’actual ministra té fins el dia 4 per tancar tota la feina endegada fins el moment– i va incorporar Consol Naudi com a secretària d’Estat de Relacions Institucionals. Naudi, que durà la negociació de les competències i transferències amb els comuns, va rebre ahir el recordatori: «Difícilment el Govern pot donar transferències més enllà dels 54,6 milions d’euros». Martí, però, va dir més: «Fa 10 anys que els comuns ja en rebien 40, i per tant ara ha d’haver-hi complicitat».
 
Pel que fa a la cartera de Salut, el cap de Govern va assegurar que es necessita «una persona de gestió»: «La salut andorrana està ben gestionada però tenim dificultats per pagar-la». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT