PUBLICITAT

Escales-Engordany

El Jazzhivern desapareix sense fer soroll després de quatre edicions

Enguany no s’ha programat el cicle de concerts però no s’ha informat que es dissol

Per E.J.M.

Assaig d’una actuació al Jazzhivern, a l’Auditori Nacional.
Assaig d’una actuació al Jazzhivern, a l’Auditori Nacional. | ÀLEX LARA
Després de tan sols quatre edicions, el cicle Jazzhivern s’ha esfumat. Des del ministeri de Cultura no s’ha notificat, formalment, que enguany no es programa el cicle de concerts a l’Auditori Nacional, però a punt d’acabar l’any 2015 és evident que ja no es presentarà.
 
L’any 2011, l’exministre de Cultura, Albert Esteve, va presentar el nou cicle que pretenia recuperar l’esperit de l’extint Festival de jazz d’Escaldes-Engordany, que va portar figures de primer nivell. El Jazzhivern ha apostat pel jazz fusió i pels músics de casa, i per l’escenari d’Ordino han passat propostes tan interessants com The Excitements, Jorge Retamoza, Carlos Segarra, Horacio Fumero i Pedro Javier González,  Arnau Obiols Quartet, Hysteriofunk i Migue Full Equip.
 
La iniciativa, amb el segell d’un fanàtic pel jazz, l’excap de Promoció Cultural, Josep Maria Ubach, s’ha deixat perdre. El cicle donava vida a l’Auditori Nacional, que continua sense una programació estable tot i que durant el mes de gener acollirà moltes propostes musicals com, per exemple, el Concert d’Any Nou amb l’ONCA i Salvador Brotons. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT