PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ocupació del 80% durant els dies de Nadal

Després de la congestió viscuda pel pont, el Principat i les pistes d’esquí es preparen per a la nova onada de visitants

Per ESTEFANIA GRACIA

Unes visitants caminant per l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany.
Unes visitants caminant per l’avinguda Carlemany d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Fa poc més de dues setmana que el Principat es recupera de la congestió que va viure el país durant el Pont de la Puríssima, tant pel que fa a les cues i retencions que van col·lapsar els punts més concorreguts d’Andorra com pels milers de turistes que van passar els seus dies visitant el país i mirant –perquè pocs van comprar– les botigues i establiments del Principat. 
 
Així, s’espera que per aquest Nadal l’afluència de turistes torni a tenir presència, ja que segons ha destacat el portaveu de la Unió Hotelera (UHA), Òscar Julián –des d’avui mateix fins ben passat reis– «les xifres d’ocupació o les estimacions que tenim de reserva confirmada estan al voltant del 75 i 80% d’ocupació».
 
A més, Julián ha destacat que aquesta dada variarà en funció dels dies, i és que «podem dividir les dades d’ocupació en tres períodes, un seria des d’avui fins el dia 25 o 26, on l’ocupació es registra una mica més baixa i estaria al voltant del 65%, a partir del dia 27 i fins el tres de gener les xifres d’ocupació estarien al voltant del 80-85% d’ocupació i pel que fa al darrer període, que seria a partir del quatre de gener fins el cap de setmana després de reis, s’espera que l’ocupació estigui al voltat del 85%». 
 
Pel que fa a les reserves de darrer moment, Julián ha destacat que aquestes «són un flux constant i que d’alguna manera s’ha assolit dins de  la tendència de venta i l’operativa natural del sector, per tant, moltes de les places que actualment hi ha disponibles pot ser que siguin ocupades o reservades en el darrer moment». 
 
Preparació de les estacions / El Nadal tornarà a portar una onada de turistes i visitants a Andorra que si més no, aprofitaran la festivitat per esquiar i trepitjar la neu que aquest any sembla que no acaba d’arribar. Per fer front a aquest fet, les estacions del país han preparat serveis i activitats especials. 
 
Per la seva part, Grandvalira preveu mantenir per a aquests dies els gruixos de neu entre els 20 i els 50 cm «gràcies al treball dels equips tècnics durant les darreres setmanes» i assegura «la bona qualitat» de la neu de cara a les vacances de Nadal i Cap d’Any. Així mateix, l’estació ha assegurat que durant aquestes festivitats, els serveis d’Escoles d’Esquí, Snowboard i de Freestyle estaran 100% operatives així com totes les activitats d’aventura de Soldeu, El Tarter, Canillo i Grau Roig. A més de tota l’oferta de restauració. 
 
D’altra banda, Vallnord disposarà durant aquest Nadal del 95 % dels remuntadors en funcionament i tindrà entre el 75 i el 80 % de les pistes obertes, encara que si les condicions meteorològiques ho permeten, «aquests percentatges s’aniran ampliant», ha destacat l’estació. I com és habitual, els dies amb més afluència seran les dates posteriors al dia de Sant Esteve, el 27, el 28 i el 29 de desembre, així com els primers dies del 2015, el dos, el tres i el quatre de gener. 

140.000 vehicles /  Segons ha informat el Servei de Mobilitat i Transport Públic, des d’avui mateix i fins el dia set de gener, es preveu que entrin al Principat un total de 140.000 vehicles. Pel que fa a les retencions i l’entrada i sortida del país, el servei ha dividit les xifres en dos trams, un primer que es comprèn des d’avui fins a cap d’any i un darrer que aniria des d’aquest fins passat reis.

D’aquesta manera, fins al 31 de desembre, s’espera que hi hagi retencions força constants «i a partir del dia 26 aquestes seran més importants, tot i això, avui i demà no s’esperen cues marcades». 
 
Així, es preveu que durant aquests dies, l’entrada i sortida de vehicles es produeixi sobretot des de les 10.00 hores del matí fins el migdia, cap a les 12.00 o 13.00 hores. I a la tarda, s’espera que tornin les cues i retencions des de les 15.00 fins les 17.00 hores i des les 19.00 h fins les 21.00. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT