PUBLICITAT

Andorra La Vella

La tarifa elèctrica domèstica augmentarà de cara al 2016

La tarifa plana de la llar es puja un 0,8%

Per ESTEFANIA GRACIA

Vista panoràmica d’Andorra amb els habitatges i comerços il·luminats.
Vista panoràmica d’Andorra amb els habitatges i comerços il·luminats. | TONY LARA
De cara al proper any, la tarifa blava domèstica del consum energètic s’incrementarà en un 0,8% pel que fa a la tarifa plana, i l’augment de la tarifa amb discriminació horària serà del 4% per incentivar el consum adaptat a la tarifa. 
Així ho va aprovar ahir el Consell de Ministres amb el Decret de modificació de les tarifes elèctriques de Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA), que tindran efecte a partir de l’u de gener del 2016. D’altra banda, pel que fa als professionals, i particularment als grans consumidors, es mantindran les tarifes estacionals –amb discriminació horària– adaptades als diferents usos.
 
Tot i els augments, «Andorra segueix sent el país que té uns preus més competitius en relació amb la resta de la Unió Europea», va destacar ahir el portaveu del Govern, Jordi Cinca. Però també «som conscients que Andorra ha de proveir-se de l’energia d’altres països perquè el Principat no tindrà mai la capacitat de generar tota l’energia que consumeix». D’aquesta manera, les tarifes s’han modificat per millorar la coherència entre els preus de cada tarifa i els objectius d’optimització de costos i d’eficiència en el consum d’electricitat. 
 
Així, la tarifa verda –per a grans industrials– és la que més s’incrementa pel que fa a la discriminació horària, en un 7,3%, de manera que la tarifa de dia i hores punta s’incrementa per limitar els pics de consum, però en canvi en la tarifa plana no s’incrementa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT