PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arrenca el concurs per construir el Centre Residencial en alçada

El Govern licita la redacció del projecte, la construcció i l’explotació del futur ‘CRAMEA’, fins l’1 de març

Per El Periòdic

Una vista exterior de l’edifici Sud Ràdio on es construirà el Centre Residencial en alçada Medicoesportiu.
Una vista exterior de l’edifici Sud Ràdio on es construirà el Centre Residencial en alçada Medicoesportiu. | Àlex Lara
El Govern va licitar ahir una concessió administrativa per a la redacció del projecte, la construcció, l’explotació i el manteniment d’una nova instal·lació esportiva que es construirà a l’interior de l’edifici de l’antiga Sud Ràdio ubicat al Pas de la Casa, que es coneixerà com el Centre Residencial en Alçada Medicoesportiu d’Andorra (CRAMEA). El concurs internacional es durà a terme per procediment obert i la data límit de presentació de les ofertes serà l’1 de març del 2016.
 
El Cramea serà un equipament destinat a esportistes d’alt nivell als quals se’ls oferirà unes instal·lacions per a estades de residència més o menys llargues, amb la finalitat d’adaptar l’organisme a l’alçada. El centre, que focalitzat en esportistes professionals o semi professionals, estarà adequat per a la preparació física, l’entrenament i la recuperació post esforç, així com per a tractaments mèdics propis de la medicina esportiva.
 
L’interès de dur a terme la construcció d’un centre residencial en alçada medicoesportiu, a l’edifici de Sud Ràdio, al Pic Blanc i el seu entorn immediat, rau en el fet que serà un equipament singular i la instal·lació d’aquest tipus a més alçada a Europa –a 2.500 metres per sobre el nivell del mar–, que conjugarà sanitari amb les activitats esportives. El projecte té com a objectiu originar un pol medico-esportiu i de recerca de màxima categoria a més d’oferir un atractiu turístic d’interès, augmentant l’activitat econòmica tant al Principat com concretament a Pas de la Casa.
 
El plec de bases de la concessió administrativa contempla la redacció del projecte, la construcció de les instal·lacions específiques per als esportistes, així com les zones comunes, l’allotjament i l’aparcament de vehicles. També contempla la gestió i l’explotació del centre per un període 40 anys. El període d’adjudicació s’ha acordat amb el Comú d’Encamp i s’ha especificat en una addenda al contracte signat el 1993.   
L’edifici està inventariat en el catàleg del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, així un dels requisits inclosos en el plec de bases de la concessió administrativa és que s’haurà de respectar la fisonomia, estructura, aspecte i elements arquitectònics de l’edifici. El projecte constructiu haurà de seguir les directrius que dictarà el ministeri. Les noves construccions que es realitzaran al voltant de l’edifici es disposaran arran de terra, isposats en plantes semi soterrànies amb l’objectiu de no pertorbar les visuals de contemplació de l’edifici antic. 
Les obres d’aquest projecte, declarat d’interès nacional, està previst que comencin a l’estiu del 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT