PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nadal en zona de ‘play-off’ i espera un Gran Canària vulnerable a domicili

El MoraBanc afronta el tercer partit en set dies amb ganes de convertir el Poliesportiu en un fortí

Per Iván Moure

Els jugadors del MoraBanc fan pinya al centre de la pista del Poliesportiu, després de la derrota contra el Madrid del diumenge passat.
Els jugadors del MoraBanc fan pinya al centre de la pista del Poliesportiu, després de la derrota contra el Madrid del diumenge passat. | TONY LARA
El Bilbao va caure dimecres al Palau Blaugrana i el Manresa, que continua sorprenent, es va imposar al CAI, per tant el MoraBanc va fer bona la victòria de dimarts a l’Olímpic de Badalona contra la Penya per  menjar-se els torrons de Nadal en les posicions de play-off. Al final han estat unes festes agradables, veient l’equip tricolor assentat en les places de privilegi que tan cares s’estan venent en la Lliga Endesa 2015-2016 però en aquesta setmana boja, de tres partits en set dies, no hi ha temps per al descans. Demà torna la competició domèstica i el BC MoraBanc Andorra rebrà l’Herbalife Gran Canària al Poliesportiu (13.00 hores).
 
És evident que la moral amb què Peñarroya i els seus pupils encaren aquest partit és la més bona que es pugui recordar des del retorn a l’ACB, amb un fantàstic bagatge de 4 victòries en 6 partits. Arriba un ós dur al Principat, el cinquè classificat d’un Aíto que sempre forma equips difícils de doblegar. 
 
Diuen els números, però, que el conjunt insular és vulnerable a domicili. Ho ha guanyat tot al seu davant el seu públic i les quatre derrotes que acumula són totes com a forà: Baskònia (77-67), Tenerife (65-63), València (86-61) i Madrid (85-68). El diumenge passat va trencar la ratxa de derrotes lluny del seu pavelló en imosar-se a l’UCAM (71-75). Només a Múrcia i a Bilbao en la segona jornada (59-85) va ser capaç el Gran Canària de superar la barrera dels 70 punts. Per contra, és el segon millor equip en punts encaixats amb 852 –només superat pel totpoderós Barça (812)–, més de cent més que el MoraBanc (955).
 
El MoraBanc, curiosa dada, tampoc és que estigui molt fi a casa, on acumula quatre de les sis derrotes que porta fins ara. Madrid, Barça, Manresa i Bilbao han tret profit de la seva visita al Poliesportiu, tot i que d’altra banda l’equip de Peñarroya ha anat de menys a més en aquestes primers 12 jornades i tingut una progressió constant que el converteix en un rival a tenir en compte. No hi ha cap jugador que destaqui en els rànquings individuals, tret de Shermadini (segon amb un 48 de 61 i un encert del 78,69%) i Stojanovski  (tercer amb un 47 de 53 i 88,68%) en un apartat que poc influeix en el joc com són els tirs lliures. Així doncs, queda clar que el col·lectiu està sent l’arma més important. A la pista de la Penya cinc jugadors van superar els deu punts (Betinho 18, Navarro 15, Shermadini 19, Stojanovski 13 i Bogdanovic 14) per tant són diversos els jugadors que poden assumir la responsabilitat en el tir, tot i que la pissarra de Peñarroya giri entorn al pivot georgià.
Perquè en defensa els tricolors tenen molt a millorar però en atac ha superat els 80 punts en els quatre últims partits i s’ha situat entre els millors en percentatges d’encert: el tercer en tirs lliures (80,93%), i el sisè en tirs de dos (52,9%) i de tres (36,06%).
 
El Gran Canària d’Aíto també destaca més pel joc col·lectiu que no pas per les individualitats, tot i que el MoraBanc haurà d’estar atent al canell de Pangos i als tentacles d’Omic, segon millor rebotador amb 7,58 per partit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT