PUBLICITAT

Pallars Jussà

El Pallars Jussà treballa en la inserció dels joves aturats

La comarca pirinenca impulsa dos projectes a través del finançament de SOC de 70.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Visita dels joves a una empresa del sector de la transformació agroalimentària.
Visita dels joves a una empresa del sector de la transformació agroalimentària. | Oficina jove del pallars jussà
L’Oficina Jove del Pallars Jussà impulsa dos projectes per a la inserció laboral dels joves incentivant més de 70.000 euros finançats a través del SOC. La iniciativa comptarà amb el suport de diverses entitats relacionades amb la formació i la inserció laboral.
 
Una de les actuacions serà donar continuïtat al projecte Fórmula Jove sobre transformació agroalimentària que ja s’ha organitzat en dues ocasions i que ha permès trobar feina a un 80% dels joves participants. El segon dels projectes té a veure amb la gestió forestal i l’aprofitament de la fusta. 
 
Aquestes ajudes van adreçades a joves inscrits al programa de Garantia Juvenil, que dóna suport a la inserció de joves que no estan estudiant ni treballant. Així, aquells joves que ja estan inscrits al programa i tenen interès per formar-se en el sector de la transformació agroalimentària o amb la gestió forestal, ja poden acudir a l’Oficina Jove del Pallars on se’ls informarà i inscriurà en la formació que els sigui de més interès. D’altra banda, aquells que no estan inscrits a la Garantia Juvenil però estan interessats en realitzar aquestes formacions, es poden inscriure en el programa a través de la mateixa oficina. 
 
Objectiu del projecte / L’objectiu principal d’aquests dos projecte és aconseguir que els joves que no treballen ni estudien puguin millorar la seva qualificació personal de cara a trobar feina en dos àmbits amb projecció de futur a la comarca, cosa que incrementa les possibilitats d’inserció als seus participants. 
 
El projecte de formació i pràctiques en empresa per a futurs operaris en treballs forestals pretén dotar de coneixements i pràctiques a una dotzena de joves de la comarca perquè puguin treballar en aquest sector. El projecte, elaborat conjuntament entre el Consell Comarcal del Pallars Jussà i diversos centres especialitzats en la formació forestal, inclou formació teòrico-pràctica, així com acompanyament i orientació en la fase d’inserció.
 
En pocs anys s’han implantat a la comarca del Pallars Jussà un total de sis empreses i una cooperativa dedicades al sector de la fusta. Aquesta progressió, sumada al fet que diversos ajuntaments –juntament amb el Consell Comarcal– han impulsat un projecte de gestió dels boscos públics, han fet que s’hagin incrementat el nombre de llocs de treball vinculats al sector, la qual cosa el converteix en una oportunitat per a aquells joves que actualment no tenen feina.
 
Més propostes / El segon dels projectes presentats pel Consell Comarcal, juntament amb l’entitat Reintegra, suposaria la tercera edició del programa Fórmula Jove que s’ha centrat en la formació de 15 joves en el sector de la transformació agroalimentària, un altre dels sectors professionals amb projecció de futur a la comarca. La primera edició d’aquest programa va donar molt bon resultat pel que fa a la inserció laboral dels joves que hi van participar. 
Actualment, s’està finalitzant la segona edició on un total de 13 joves estan rebent formació en diferents àmbits com xarcuteria, carnisseria, pastisseria, elaboració de vins, licors, cervesa, transformació de l’oli, entre altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT