PUBLICITAT

Barcelona

L’FCEH vol que es reactivi la petició pels Jocs d’hivern

La federació catalana d’esports demana que es recuperi la candidatura

Per EL PERIÒDIC

Competició a La Molina.
Competició a La Molina. | RÀDIOSEU
La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) ha demanat públicament que es torni a activar la candidatura Barcelona-Pirineus 2026 per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern.
 
D’aquesta manera, en declaracions a La Xarxa, el president de l’ens, Òscar Cruz, ha mostrat el seu suport als alcaldes del Pirineu que reclamen que es convoqui novament la mesa que s’encarrega del projecte, la qual no s’ha tornat a reunir des de les darreres eleccions municipals, segons ha informat RàdioSeu. 
 
Sobre el paper que hi ha de jugar l’Ajuntament de Barcelona –com a ciutat que hauria de presentar la candidatura– Cruz ha recordat que com a «gestors dels esports d’hivern a Catalunya, hem posat els nostres tècnics a disposició tant de l’equip de govern municipal com de tots els grups municipals». En aquest sentit, des de la Federació remarquen que també s’han entrevistat amb tots els grups representats al consistori barceloní per parlar de la proposta. Ara, «esperem resposta a les gestions que han dut a terme».
 
Així mateix, els alcaldes de les poblacions del Pirineu que recolzen la candidatura –entre les quals hi ha la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Alp– no descarten fer un «front comú» per reclamar la reactivació de la candidatura en cas que aquesta no es posi novament en marxa a curt termini.  
 
D’altra banda, tot i manifestar que no consideren prioritaris els Jocs d’Hivern, l’actual equip de govern de Barcelona, encapçalat per Ada Colau, es va comprometre aquest estiu passat amb els alcaldes pirinencs a debatre’n els pros i contres d’aquesta controvèrsia. Un procés que, a hores d’ara, els demandants destaquen que de moment està paral·litzat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT