PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els nous cònsols i consellers juren càrrecs i formen els nous comuns

Repeteixen Mandicó, Baró i Marín, i la resta s’estrenen al govern

Per E. J. M.

DA celebra els resultats electorals la nit de les eleccions comunals.
DA celebra els resultats electorals la nit de les eleccions comunals. | TONY LARA
Jornada intensa als comuns. Avui, els consellers electes a les eleccions comunals del 13 de desembre prendran possessió del càrrec i es nomenaran els nous cònsols major i menor de cada parròquia que començaran a governar el pròxim 1 de gener.
 
A Canillo no hi ha sorpreses ja que només es va presentar una llista, la de DA, i repeteixen consolat Josep Mandicó i David Palmitjavila. Els acompanyaran en un govern monocolor: Marc Casal, Rosa Maria Mandicó, Cerni Pol, Josep Font, Núria Fernández, Miquel Casal, Miquel Naudi i Rafel Casal. 
 
A Encamp, el cònsol menor sortint, Jordi Torres, jurarà el càrrec de cònsol major, amb Esther París de cònsol menor. La resta de consellers de DA són Aleix Varela, Jordi Rich, Laura Mas, Jordi Rogel, Josep M. Mas i Xavier Fernández. A l’oposició, Jordi Troguet i Maribel Lafoz (Ld’A) i Joan Sans i Pere Marsenyach (PS).
 
A Ordino, Ventura Espot i Consol Naudi deixen el comú en mans de Josep Àngel Mortés i Gemma Riba, amb Samuel Duró, Vanessa Fenés, Xavier Herver, Marc Pons, Jordi Serracanta i Maria del Mar Coma, tots d’ACO-DA. A l’oposició, Sandra Tudói i Eva Choy (Ld’A+I).
 
A la Massana tampoc hi ha hagut novetat i Ciutadans Compromesos (CC) renoven govern, amb David Baró i Raul Ferré al capdavant. La resta de consellers de CC són Olga Molné, Sergi Balielles, Eva Sansa, Jael Pozo, Josep Maria Garrallà, Natàlia Cusnir, Sergi Gueimonde, Francisca Guerrero i Cristina Romero. A l’oposició, un conseller: Albert Esteve (DA).
 
A la capital sí hi ha hagut relleu sonat: Jordi Minguillón (Cd’i), se’n va a l’oposició i com a cònsol major entra Conxita Marsol (DA+I) i com a cònsol menor Marc Pons, fins ara conseller del govern de Minguillón.  Els consellers entrants de DA són Miquel Canturri, Mònica Codina, Maica Nin, Ester Vilarrubla, Josep Antoni Cortés i David Astrié. A l’oposició, Dolors Carmona i Lídia Samarra (PS) i Jordi Minguillón i Víctor Pintos (Cd’i+Ld’A).
 
Sant Julià de Lòria ha donat la campanada amb la victòria de Laurèdia en Comú. El tàndem Montse Gil-Manel Torrentallé deixa pas a Josep Vila i Julià Call, amb els consellers Joan Visa, Joan Vidal, Josep Roig, Joan Gómez, Meritxell Teruel, Pedro Pràxedes i Francesca Barbero. A l’oposició, Joan Albert Farré, Rossend Duró i Maria Servat (UL).
 
Finalment, per ordre protocol·lari, a Escaldes-Engordany també torna a governar el tàndem Trini Marín-Marc Calvet, de DA. De consellers, Josep R. Tudel, Núria Gómez, Sandra Tomàs, Salomó Benchlluch, Esteve Vidal, Laura Lavado, Didier Aleix i Jordi Vilanova. A l’oposició, Marc Magallón (Ld’A) i Cèlia Vendrell (PS).
 
Totes les sessions de Consell de Comú estan convocades avui a les dotze del migdia, excepte la d’Ordino, a les onze, i la d’Encamp, a les 18.30 h. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT