PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’heliport serà l’estació central del metro aeri

La infraestructura es construirà a un dels terrenys de la Comella

Per EL PERIÒDIC

Un helicòpter, a Andorra la Vella.
Un helicòpter, a Andorra la Vella. | ALEX LARA
El futur heliport nacional acollirà també l’estació central del metro aeri que unirà les parròquies de Sant Julià de Lòria i Encamp per sobre del riu Valira, tal i com es presentava en el projecte inicial de fa anys que, ara, ja serà una realitat. Aquesta infraestructura tindrà el seu centre neuràlgic i d’operacions a la Comella, en un dels terrenys que el comú de la capital ja va presentar com a possibles al Govern. Només falta el vistiplau dels veïns de la zona.
 
La infraestructura comptarà amb una andana per a dos combois a l’hora, tant el de pujada cap a Encamp com el de baixada a Sant Julià, i les dues seran cobertes, amb el sostre dedicat a la pista d’aterratge dels helicòpters. D’aquesta manera, les guixetes per comprar els bitllets seran a prop de tots els usuaris.
 
En el futur s’estudia la manera d’unir les parades de Sant Julià amb la Seu d’Urgell, i la d’Encamp, situada a Radio Andorra pel seu interès turístic, amb Canillo, tot i que les actuacions suposarien un cost econòmic excessivament elevat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT