PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La CUP vol claredat en els comptes de les confessions religioses

La candidatura demana que es faci pública la quantitat que costen les exempcions

Per EL PERIÒDIC

Façana principal de l’edifici del Bisbat de la Seu d’Urgell.
Façana principal de l’edifici del Bisbat de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha destacat que l’Impost de béns i immobles (IBI) «és un dels principals ingressos de l’ajuntament de la Seu d’Urgell en la recaptació municipal –més del 30%– però a l’hora, és un impost amb el que es deixa d’ingressar una important quantia deguda a les exempcions, i més en un municipi com el de la Seu, on algunes confessions religioses tenen nombrosos edificis i terrenys en propietat». 
 
Per aquest fet, des de la CUP de la Seu «volem que s’especifiqui i es faci públic la quantia que suposen les exempcions de les quals es beneficien les confessions religioses i per tant el que es deixa d’ingressar per part de l’ajuntament en aquest concepte de la recaptació de l’IBI». 
 
Alhora, la candidatura demana que es sol·liciti des de l’ajuntament urgellenc a les diferents confessions religioses presents a la Seu el pagament –de manera voluntària, equitativa i igualitària– «de la mateixa manera que ho fa la resta de la ciutadania, entitats i col·lectius del municipi». 
 
Tanmateix, la candidatura urgellenca creu que és «un moment clau». «Coincidint amb l’actual conjuntura en que al ple de l’Ajuntament de la Seu es disposa a debatre’s els pressupostos per el proper any 2016, on hi ha –a hores d’ara– no més que un 1% pressupostat en partides directes destinades a pal·liar la crisis». A més, des de la CUP de la Seu «fiquem èmfasis en la desigualtat que suposa per tots els ciutadans del municipi que hi hagin aquest privilegis, alhora de no pagar el corresponent a l’IBI». «Perquè creiem que suposa un greuge comparatiu inassumible tant per la conjuntura social en la que estem, on molt gent pateix les conseqüències d’un sistema capitalista que es sustenta en els desequilibris socials; com també per la conjuntura política del procés d’independència i desobediència que estem iniciant, ja que són privilegis sostinguts per lleis espanyoles».
 
Per últim, la moció especifica que no vol ser plantejada en contra de les creences religioses, sinó que tan sols es planteja com a aportació per fer evident el greuge comparatiu que suposa que les institucions religioses al municipi de la Seu d’Urgell no paguin l’IBI corresponent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT