PUBLICITAT

Escales-Engordany

El sector hoteler arriba al 80% d’ocupació el cap de setmana

Bones perspectives fins a final d’any malgrat la manca de neu

Per LÍDIA RAVENTÓS

Turistes fotografiant-se amb el Pare Noel a l’Avinguda Meritxell.
Turistes fotografiant-se amb el Pare Noel a l’Avinguda Meritxell. | TONY LARA
Els primers festius nadalencs han deixat dades mitjanes d’ocupació del 80%. Així ho confirmava ahir la presidenta de l’Associació d’Autèntics Hotelers d’Andorra, Cristina Canut, que va afirmar que durant aquests dies «s’està treballant força bé». Malgrat que la falta de neu va propiciar que algunes reserves s’anul·lessin pocs dies abans de Nadal, tant a les parròquies centrals com a les parròquies altes, les xifres oscil·laven entre el 70 i el 80% i en alguns casos fins i tot s’ha arribat al ple. 
 
Canut també va destacar que enguany s’ha començat a treballar abans que en altres ocasions. «Normalment els dies 24 i 25 són dates que la gent celebra en família i per tant comencem a omplir a partir del 26», explicava. Aquesta vegada però, els dos primers dies ja hi havia força reserves, fet que va atribuir al fet que aquest any els festius coincidissin en cap de setmana. Segons afirmava Canut, els restaurants també han tingut força afluència de gent. Pel que fa als pròxims dies, la presidenta va exposar que encara estan rebent reserves d’última hora que «esperem que acabin d’omplir els forats que queden». Així, va assegurar que fins al dia 1 de gener l’ocupació serà bona i que, en canvi, serà més fluixa la setmana de Reis. «Malgrat això, sempre hi ha reserves d’última hora i, per tant, les perspectives, en general, són molt bones». 
 
retencions/ Ahir es van formar fins a quatre quilòmetres de retencions d’entrada al Principat per la frontera del Riu Runer. Les cues van començar a dos quarts d’onze del matí i es van allargar fins poc després de les tres de la tarda. A partir de les quatre també es va formar trànsit dens a Encamp i Canillo per la baixada de pistes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT