PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Menús per rebre l’any

La majoria dels restaurants ofereixen un ‘pack’ que inclou sopar de luxe, barra lliure i música en directe

Per Esther Jover Martin

A l’esquerra, uns cambrers preparen les taules per rebre els comensals de la revetlla de Cap d’Any.
A l’esquerra, uns cambrers preparen les taules per rebre els comensals de la revetlla de Cap d’Any. | Tony Lara
Una de les nits més sonades de l’any és, sens dubte, l’última, la que deixa enrere els darrers dotze mesos i dóna la benvinguda a un nou any, que sempre s’encara amb bons propòsits i il·lusió. Per la nit de Sant Silvestre, molta gent aprofita per vestir-se amb les millors gales i sopar de luxe a fora, allargant la vetllada fins a la matinada. La majoria d’hotels i restaurants ofereixen un menú exclusiu, on predomina el marisc i el foie d’ànec, el raïm per a les campanades i la música i la festa posterior. Les expectatives són bones ja que molts restaurants ja han penjat el cartell de complet i encara hi ha gent que es decidirà a sortir a última hora. Això sí, per Cap d’Any, toca rascar-se la butxaca.
 
L’hotel Plaza organitza una revetlla que comença a les vuit del vespre, amb un còctel, aperitiu i música d’ambient, fins a l’hora de sopar, en què els comensals degustaran un extens menú en què no hi faltarà el marisc ni el bou. El pianista Òscar León amenitzarà tota la vetllada. I després del raïm, barra lliure i música en viu fins a les quatre de la matinada. «L’aforament és per a 110 persones, i ja tenim uns 80 clients de l’hotel confirmats. Si sobra alguna plaça l’oferirem al públic en general», ha explicat el director de l’hotel Plaza, Xavier Teixidó. El preu del paquet de vuit hores de festa, menjar i beure és de 360 euros.
 
BARRA LLIURE I FESTA / D’altres restaurants ajusten més els preus per arribar a un altre públic. Per exemple, els restaurants Mama Maria i 120 ofereixen uns menús a 95 euros amb foie, salmó noruec, un llamàntol i espatlla de cabrit al forn. «L’ocupació està al 70-75%, però sempre ve gent a última hora és l’habitual», va comentar ahir el propietari dels locals, Toni Cruz. Un altre establiment de la cadena és La Borda Pairal, que ofereix un menú similar però amb la festa posterior, amb barra lliure i un DJ. «A La Borda Pairal ja ho tenim ple, tenim una clientela molt fidel», va admetre Cruz. Amb tot, l’entrada a la festa serà lliure per a tothom després de sopar, però, lògicament, sense barra lliure.
 
L’hotel Coma també se suma a la revetlla amb un sopar en què no falla el marisc, el foie i el xampany, i després, barra lliure de gintònics i mojitos i ball amb Kiss Brothers. L’hotel també té preparat un ressopó de caldo de gallina i pilota, i coca i xocolata a la matinada. Preu: 165 euros. A la festa també hi podrà accedir el públic en general pagant entrada.
 
Un altre exemple de revetlla de Cap d’Any la trobem al restaurant El Molí dels Fanals, que per 170 euros ofereix un àpat a base de delicatessen (capritx de caviar, pop a l’aroma de trufa blanca, caldereta de llamàntol de la Bretanya), amb cotilló i ball posterior. «L’ocupació està al 70%, i hem tingut una cancel·lació per la por de la neu», ha aclarit Francesc Guillén, director del restaurant. 
 
El que està clar és que la gent vol sortir per Cap d’Any, i si la butxaca és generosa paga la pena aprofitar per sopar un menú de luxe i celebrar-ho fins a la matinada. 

Ball i copes fins a la matinada: l’oferta dels locals d’oci per després de les campanades/  Hi ha moltes fórmules per celebrar la revetlla d’Any Nou: sopar a casa i quedar-s’hi, sopar en un restaurant i aprofitar el ball posterior o fer els raïms en família i després sortir amb els amics fins a la matinada. Les discoteques i pubs fa dies que venen les entrades per a la gresca que tenen preparada. Per exemple, The Temple Bar cobra 30 euros per accedir a la festa, amb dues consumicions incloses. El Buda Espai Andorra farà ballar el públic al ritme de DJ Negro Joya, i l’entrada val 50 euros, amb tres copes incloses (l’anticipada val 35 euros, amb dues copes). El Tabola Club, a la Massana, té preparats tres ambients amb diversos DJs, que punxaran estil electrollatí, hip-hop i techno.

L’entrada anticipada val 20 euros, amb una copa, i a la porta, 30 euros amb una consumició. Al Blue Night l’entrada anticipada val 20 euros (25 euros a taquilla), amb dues copes, cava, cotilló, canapès i un cigar, i, a més, sortejaran regals durant la nit. A The Camden, l’entrada, a 15 euros (20 euros a la porta), inclou una beguda i una bossa de cotilló.
 
En canvi, també hi ha molts locals que obriran sense cobrar entrada, com El Teu Espai, el Surf d’Arinsal –que punxarà música dels anys 80 i 90–, La Borda Pairal, el Festa i el Chic Festa, La Fada Ignorant i El meu raconet, per posar alguns exemples. El que és segur és que a tot arreu hi haurà gent amb ganes de rebre el 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT