PUBLICITAT

Andorra la Vella

Noms i riures de ‘Champions’

La segona edició del partit benèfic organitzat pel BC MoraBanc en favor d‘Unicef aplega desenes d’esportistes i personalitats del país, que es reuneixen amb la solidaritat com a motiu

Per A. CANES

La foto de família del partit entre esportistes del ‘Champions for Unicef’ d’ahir, al Poliesportiu.
La foto de família del partit entre esportistes del ‘Champions for Unicef’ d’ahir, al Poliesportiu. | EMILIO PRENAS
Bamena i Brazzaville s’enfrontaven ahir en un duel de bàsquet al Poliesportiu d’Andorra. Les ciutats de Camerun i Congo estaven representades per esportistes del país i alguns dels jugadors de BC MoraBanc. El Champions for Unicef va ser l’excusa perfecta per reunir desenes de personalitats del país relacionades amb l’esport que van passar una estona rient i gaudint jugant a bàsquet, amb la solidaritat com a motiu de reunió. 
 
No van faltar esportistes de renom. Aleix i Pol Espargaró, pilots de Moto GP, i Ricky Cardús, de Moto 2, se sumaven als dels jugadors del MoraBanc. La resta de la llista de participants no es quedava curta amb tots els esportistes andorrans: Lluís Marín, Ferran Teixidó, Òscar Sonejee, Joan Verdú... Tots van ser protagonistes de la segona edició d’un Champions for Unicef carregat de diversió... i moltes irregularitats. Perquè hi havien jugadors que saltaven des de la banqueta a la pista per interrompre el joc i perquè en els minuts decisius a la pista eren sis jugadors de cada equip, fins que en els últims segons de duel, en el qual el resultat del partit estava en joc, absolutament tots els jugadors van saltar a la pista. L’àrbitre va ser permissiu, però xiulava una falta de tres llançaments lliures favorables a l’equip entrenat per Xavi Luque quan restaven segons acabar. Com no quedava clar qui havia rebut la falta, va ser el mateix tècnic qui va anar a la línia de personal. Zero efectivitat, però tots els llançaments van sumar al marcador, que va acabar amb empat. 
 
Quin va ser el conjunt victoriós era el menys important ahir, i així ho deixaven clar tots els participants al finalitzar. «És un motiu per fer país i tot el que sigui per Unicef, encantat. He vist que a Andorra tenim molts esportistes i he gaudit molt», comentava Ruben Xaus a  l’acabar. El germà gran dels Espargaró, que participava en un acte a Andorra social i esportiu per primera vegada des que és resident, recalcava la importància de la solidaritat: «Tot sigui per ajudar, sempre intentem fer-ho, en varis actes benèfiques a tot arreu. A més a més, hem pogut jugar a un pavelló ACB i conèixer els jugadors del MoraBanc». El pilot de Moto GP, que juntament amb el seu germà va ser dels més destacats del partit en quant a negativitat de cara a cistella, ironitzava sobre la seva actuació: «Dir que no se’ns ha donat bé és quedar-se curt». 
 
Entre els més destacats per la part positiva hi va haver els jugadors de l’absoluta de futbol, com Sonejee o Josep Manel Ayala. «És una possibilitat que m’agafin com a reforç d’hivern, espero que s’hagin fixat en mi», bromejava Sonejee, que afegia: «Ens hem divertit i és benèfic que és el més important. Felicito al club per la iniciativa». 
 
Menys de dos setmanes després de coronar l’Everest a les escales del Poliesportiu pel repte soldiari, Ferran Teixidó tornava a col·laborar amb el club jugant el partit i sent el Allen Iverson del duel, amb múltiples recuperacions de pilota. «Ha estat molt divertit, hem conegut esportistes del país que fins ara veia als mitjans i també ens hem pogut trobar amb els jugadors de bàsquet», afirmava el corredor de muntanya. 
 
Koldo no falla els tirs lliures

En el partit previ al dels esportistes, el duel vintage, el seleccionador nacional de futbol va ser clau en l’empat entre Kinkala (Congo) i Obala (Camerun). A diferència de Luque, va encistellar els tres llançaments des de la línia de personal per igualar el marcador final. La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, discrepava amb la decisió arbitral: «Està molt bé que els equips fomentin els valors, i més si és amb una causa benèfica de per mig. Per cert, jo crec que ens han robat el partit, tothom ho ha vist», ironitzava, després d’una jornada marcada pel gran ambient solidari i esportiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT