PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tot i la manca de nevades, el Nadal registra més de 30.000 esquiadors

Augmenten les famílies espanyoles, sobretot procedents de Madrid

Per ESTEFANIA GRACIA

Uns esquiadors es fan un selfie en una estació del Principat.
Uns esquiadors es fan un selfie en una estació del Principat. | TONY LARA
Tot i la manca de nevades que està vivint darrerament el Principat, Vallnord ha registrat durant les vacances de Nadal –del 26 al 29 de desembre– més de 30.000 esquiadors. Així, l’estació destaca que els dies de més afluència han estat el 28 i 29 de desembre amb 9.000 esquiadors per dia. A l’estació de Vallnord - Pal Arinsal s’han obtingut uns registres similars a la temporada passada, mentre que a l’estació de Vallnord - Ordino Arcalís s’han comptabilitzat més visites, «tenint en compte que la temporada passada la mala climatologia va obligar a tancar l’estació el 28». L’estació valora aquestes xifres com a «força positives donades les excepcionals condicions de neu i de bon temps». 
 
De cara a l’inici del 2016 es preveu que l’ocupació a les Valls del Nord fregui el 95% i que les estacions segueixin oferint entre el 70 i el 80% de pistes obertes, «a l’espera de les nevades anunciades que podrien modificar aquests percentatges a l’alça», destaca Vallnord.
 
Pel que fa al perfil del client, l’estació assegura que han augmentat les famílies espanyoles, «sobretot procedents de Madrid i d’altres zones de més distància». Encara que també han tingut lloc les primeres arribades de clients procedents dels mercats de França, Regne Unit, Polònia i Rússia amb l’entrada dels primers grups. 
 
Per la seva part, Grandvalira remarca que malgrat la manca de nevades, «hem tingut molta gent i hem pogut mantenir molts quilòmetres de pistes amb la nevada que hi va haver fa setmanes i els canons». Tot i això, «hi ha pistes que s’han hagut d’adaptar, però tenim molts quilòmetres oberts que permeten oferir una bona experiència als nostres clients». A més, l’estació espera que a principis d’any nevi i que aquests «també siguin uns bons dies per a nosaltres». «Seria el millor regal de Reis». Així, «seguim amb la línia de la bona temporada que ja vam tenir l’any passat». «Normalment nosaltres tenim reserves amb molta antelació, i no hem notat una pujada de cancel·lacions a causa de la falta de neu, perquè la gent pregunta abans de venir i saben que poden esquiar en bones condicions».
 
Tanmateix, Grandvalira remarca que aquests primers dies de temporada «el país ha estat ple i això a nosaltres ens va molt bé, però ara hem de seguir pendents de veure com evoluciona el cap de setmana i com continua la jornada». 

Circulació / Durant aquesta temporada d’hivern, les pistes d’esquí del país estan aportant molts turistes i visitants a Andorra. Un fet que es deixa palès amb les llargues cues i retencions que estan inundant aquests dies el Principat. 
Pel que queda de festivitat, el Departament de Mobilitat i Transport Públic destaca que durant avui i demà no s’esperen retencions significatives, mentre que de cara al cap de setmana, i ja a partir de dissabte, es preveu que hi hagi més moviment a la carretera i que en hores d’entrada i sortida es puguin produir cues o retencions continuades. 

Arriba la neu / Segons el Servei de Meteorologia, a partir del proper dilluns s’espera que la neu torni al Principat. Així, els dies 4 i 5 de gener es preveu un «cel força cobert amb probables nevades». Tanmateix, el servei augura un vent entre «moderat i bastant fort de nord-oest a nord». D’altra banda, durant aquests dos dies, es preveu que a 1.500 metres, les temperatures mínimes oscil·lin entre els 0 i 2ºC.
 
Durant la resta de la propera setmana també es visiona un temps força pertorbat, ja que el servei espera que en els dies 6 i 7 de gener la meteorologia continuï sent adversa, «amb possibles nevades acompanyades de precipitacions». Així mateix, durant el proper dijous i divendres es preveu un vent entre moderat i bastant fort de nord-oest a nord. I a l’alçada de 1.500 metres, s’estima unes temperatures mínimes de -3 a -1ºC. Mentre que les màximes en principi «evolucionaran poc».
 
D’aquesta manera, i veient les futures previsions de neu, les estacions d’esquí del país tenen bones perspectives de cara al cap de setmana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT