PUBLICITAT

Andorra la Vella

Solana: «La Copa ni ens obsessiona, ni la tenim com un objectiu prioritari»

El director esportiu recalca que no està previst fitxar cap jugador si no és per una lesió greu

Per A. CANES

Francesc Solana, a les graderies del Poliesportiu d’Andorra.
Francesc Solana, a les graderies del Poliesportiu d’Andorra. | TONY LARA
La darrera vegada que el director general del BC MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va comparèixer en roda de premsa la situació era completament diferent. D’un balanç de 1-4 d’aleshores s’ha passat a l’actual 7-6. Amb aquest canvi important cap a positiu, Solana va acceptar estar satisfet ahir en la compareixença davant els mitjans per la feina feta per l’equip, com és normal, i pel fet que en comptes de mirar cap a les places de descens el club es fixa en la Copa del Rei. 
Malgrat que estan en una posició favorable per obtenir una de les places desitjades a La Corunya, el director general va mostrar-se dins la prudència que hi ha en l’equip respecte a la possible classificació: «Estem ben situats, però sent realistes el nostre calendari és complicadíssim. Intentarem anar partit a partit i arribar a l’última jornada amb opcions de classificació. Ni ens obsessiona, ni la tenim com un objectiu prioritari». 
 
Els números diuen que en cas de sumar dos victòries en els propera quatre partits, les opcions de Copa serien molt favorables a l’equip, però Solana no volia sentir parlar del ‘recompte de la vella’. «No sé si amb dos, tres o una victòria val, però el que hem d’intentar és treure el proper partit sempre i no pensar que dels pròxims quatre n’hem de guanyar un o dos perquè quan fas la cuenta de la vieja no t’acaba sortint mai. Però sí que és veritat que arribar amb nou o deu victòries et dóna opcions d’estar entre els vuit primers». 
 
El directiu també va explicar que anar a la Copa està previst econòmicament, com és habitual en els pressupostos de principi de temporada i que en cas de classificar-se els jugadors rebrien un bonus econòmic, així com si arriben als play-off. 
 
Molts equips de l’ACB estan reforçant les seves plantilla a aquestes alçades de temporada, però Solana va deixar clar que el MoraBanc no té previst fer-ho si no hi ha cap lesió de llarga durada. «Més que res, hem d’estar atents al mercat per si hi ha algun problema físic puguem reaccionar ràpid i no haguem de començar la recerca», comentava Solana, que afegia que si no es fa cap incorporació serà perquè «les coses ens hauran anat molt bé».
 
El director esportiu també va parlar sobre el joc de l’equip, del qual veu una millora clara, però segueix veient errors: «Tenim llacunes importants de joc. Sobretot en les pèrdues de pilota i aquests dos o tres minuts que l’equip s’atura perquè no tenim lectura del joc del rival». Solana va assenyalar quin és el camí que vol per a l’equip durant les properes jornades: «L’exemple és el tercer quart de l’altre dia a Badalona. Estem molt bé en el ritme defensiu i ens dóna encert en atac». Diumenge, es veurà a la pista de l’Obradoiro si l’equip seguirà el seu camí ascendent que els podria guiar cap a la Copa del Rei 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT