PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

117.000 vehicles entren al país durant el Nadal

Registrats un 10% més de turismes que en el mateix període del 2014

Per ESTEFANIA GRACIA

Retencions de vehicles del país i turistes a l’alçada del Pont de París.
Retencions de vehicles del país i turistes a l’alçada del Pont de París. | TONY LARA
El Principat entra en un nou any i les retencions i cues segueixen sent un dels fets més icònics del país. I és que des del 23 de desembre i fins el dijous passat, han entrat a Andorra un total de 117.000 vehicles, segons ha informat el Servei de Mobilitat i Trànsit Públic. 
 
Amb aquestes xifres, s’han superat els registres del mateix període pel que fa a l’any 2014 en aproximadament un 10%, ja que durant aquest temps, un total de 113.000 vehicles van entrar al Principat. Així mateix, s’espera que aquesta xifra augmenti pel que queda de festivitat i pot ser que s’arribin a sobrepassar les 130.000 entrades. 
 
El servei ha dividit el període nadalenc en dos grups, un que es comprèn des del dia 23 de desembre fins al 31 del mateix mes i un segon que va des de l’1 de gener fins a passat reis.
Per aquest segon període, Mobilitat espera superar també els registres del passat any, tot i que durant aquestes dates «el primer període va ser bastant fluix, perquè van tancar el pas de França durant uns dies, hi va haver nevades i pel risc de neu van estar les vies un temps sense funcionar, mentre que el segon període del 2015 va ser força fort, per tant, veure’m com s’evoluciona en el que queda de festes i si es pot, superar la darrera data, però esperem que com a mínim, sigui igual de forta que l’any passat». 
 
Pel que fa als darrers dies festius amb pics més significants, el servei ha puntualitzat que el passat 30 de desembre va ser la jornada on van entrar més vehicles al país, amb 18.500, mentre que el 25 del mateix mes va ser el menys transitat, amb una entrada fluixa de només 7.000 vehicles, «perquè la gent no viatja tant durant aquell dia i es queda més amb la família», segons ha remarcat Mobilitat. 
 
Retencions / Pel que fa a futures retencions, el Servei de Mobilitat i Transport Públic ha destacat que avui i demà «solen ser els dies més forts i on hi ha més aglomeració de vehicles en tots dos sentits, sortida i entrada, sent sobretot aquesta darrera més forta». 
 
Pel que fa a la marxa de vehicles, es preveu que aquesta es produeixi després de reis, tot i que aquest any «serà una mica més escalonada, perquè al caure entre setmana, pot ser que els visitants marxin abans o durant els dies propers, per tant, serà més calmada». 
 
També «creiem que hi hauran retencions, perquè el volum de vehicles al país és significatiu, però no esperem que hi hagin masses problemes». A més, per agilitzar les cues i prevenir les retencions, «nosaltres també recomanem sempre que abans de sortir o entrar al país es consulti la pàgina web o es truqui directament al servei per informar-se sobre l’estat del trànsit, un consell que molt poca gent segueix». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT