PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un pas clau cap a la Copa

El millor MoraBanc des del retorn a l’ACB s’enfronta demà a un Rio Natura Monbus en hores baixes

Per ALBERT CANES

Sergi Pino intenta atrapar una pilota, en el duel del BC MoraBanc davant l’Herbalife diumenge passat.
Sergi Pino intenta atrapar una pilota, en el duel del BC MoraBanc davant l’Herbalife diumenge passat. | TONY LARA
El camí cap a la Copa del Rei 2016 es va fer cada vegada més curt. El MoraBanc porta fent passes de gegant en els dos darrers mesos, amb sis victòries en vuit partits. Però la meta està lluny i en quatre jornades els altres equips poden avançar el conjunt tricolor. 
 
El duel de demà a la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro és clau en les opcions de classificar-se per poder tornar a terres gallegues a mitjans de febrer. Res serà definitiu, però amb vuit triomfs i tres partits per endavant, dos dels quals a casa, el camí tricolor a la Copa es faria més planer amb un triomf. Malgrat tot, des del vestidor del MoraBanc ningú vol confiar-se. De fet, no volen ni pensar en la Copa. Només pensen en el viatge que han fet avui i en l’enfrontament de demà. Res més.
 
David Navarro i Betinho Gomes, dos dels homes amb més protagonisme de les darreres jornades en el gran joc tricolor, van deixar clar que no es pensa en la Copa. «Ara tothom parla de la Copa i hi ha aquest al·licient, però nosaltres hem de seguir en la mateixa línia i centrar-nos només en aquest partit. Sabem que és una pista difícil, on només han perdut dos partits, però hem de seguir fent les coses com les hem fet fins ara i millorar les coses que encara seguim fent malament per anar allà i guanyar, que no serà fàcil», explicava Navarro. Betinho remarcava el que el seu company deia: «Aquest és un partit clau, no per a la Copa, sinó per a nosaltres, en la confiança de l’equip i seguir com hem anat últimament. Hem de pensar en el partit i no en la Copa».
 
La pista de l’Obradoiro és de sobres coneguda per tothom per la seva gran afició i dificultat per vèncer, però l’equip gallec encadena quatre derrotes seguides, dos de les quals a casa seva, i no es troba en una bona dinàmica. En aquest sentit, l’aler de Cap Verd del MoraBanc va comentar: «No estan en una bona ratxa ara mateix i ho hem d’intentar aprofitar. També seran més perillosos per això, però si estem concentrats com vam estar davant l’Herbalife podrem aconseguir la victòria». Tot i això, si es miren les dues derrotes patides de l’Obradoiro al Fontes do Sar amb lupa es veu que una va ser amb baixes clau en l’equip i l’altre davant el Reial Madrid. 
 
Només resten quatre jornades per al final de la primera volta, les mateixes que places lliures per a la Copa. 10 equips segueixen en la lluita i res s’atura per any nou.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT