PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carles Álvarez Marfany agafarà el relleu de Rosa Ferrer a la cartera de Salut

El farmacèutic lauredià, fins ara conseller major al comú, és la persona escollida per Martí per assolir el càrrec al ministeri

Per Iván Álvarez

Carles Álvarez Marfany, en una compareixença pública recent.
Carles Álvarez Marfany, en una compareixença pública recent. | G.LL.T/ANA
El cercle s’ha anat estretant des de fa dies i, finalment, Carles Álvarez Marfany és l’home escollit pel cap de Govern, Toni Martí, per recollir el testimoni que aquesta setmana deixarà Rosa Ferrer al Ministeri de Salut. El dia d’avui estava marcat en el calendari del cap de l’Executiu per aconseguir trobar el substitut de Ferrer i, després de diversos oferiments, negatives, negociacions, trucades i trobades, Martí ha donat amb la persona que desitjava i aquest matí ho farà oficial en una compareixença programada a les 11. 
Avui, també, es publicarà al BOPA (Butlletí Oficial del Principat d’Andorra) el decret de cessament de Rosa Ferrer com a ministra de Salut i, en principi, durant aquesta mateixa setmana, el cap de Govern nomenarà oficialment a Álvarez Marfany com a nou responsable de la cartera. Conseller major al Comú de Sant Julià de Lòria fins fa uns dies, Álvarez Marfany és titular d’una farmàcia a l’avinguda Riberaygua d’Andorra la Vella i, precissament, ha estat el fet de buscar un titulat que es faci càrrec del seu negoci el que ha demorat un temps més el seu sí a Martí. Proper als plantejaments ideològics de l’Opus Dei i de caràcter força religiós, Carles Álvarez està adscrit políticament a dues forces, ja que en l’àmbit nacional forma part de DA i, a nivell local, és un home d’Unió Laurediana. Va formar part de l’equip que va presentar UL al 2011 a les comunals per Sant Julià i al 2012 va presidir la secció local dels taronges a la parròquia. 
El repte per al nou ministre de Salut és d’aquells que fan por i amb una responsabilitat notable. A partir d’ara s’ha de començar a posar fil a l’agulla en la reforma sanitària –una de les grans objectius de la legislatura,a banda de la resolució de l’afer BPA– i ser capaç de vehicular la reducció de la despesa sanitària. Un dèficit en el sector que està portant de corcoll a l’actual equip de Govern i que, segons apunten les fonts consultades, seria el principal handicap per a molts dels que s’han posicionat a agafar el relleu de Rosa Ferrer.
 
Caterina Juan torna al comú d’Encamp/ La dimissió de Ferrer ha tingut conseqüències en Ocupació, ja que aquesta torna sota la supervisió del titular d’Interior i Justícia, Xavier Espot, i ha decidit prescindir de la secretària d’Estat, Caterina Juan, una de les persones de confiança de Ferrer. Juan, que va estar al Comú d’Andorra la Vella com a cap del departament de recursos humans, tornarà a la seva plaça del comú d’Encamp. A més portava un temps treballant per incloure la contractació de discapacitats al servei d’ocupació i tractant amb els grup parlamentaris la reforma del Codi de relacions laborals. També, l’àmbit d’Afers Socials inclòs fins ara en el ministeri de Salut, passarà a formar part de les competències de Xavier Espot.
La incorporació de Consol Naudí com a secretària d’Estat de Relacions Institucionals encarregada de la negociació amb els comuns i que el departament de Funció Pública passa a dependre del responsable d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, van ser altres decisions ja anunciades fa uns dies pel cap de Govern. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT