Santiago de Compostela

Sense premi per al MoraBanc en un partit èpic

Shermadini no encerta la cistella final i el MoraBanc cau a la pròrroga davant l’Obradoiro en un duel d’infart

Per EL PERIÒDIC

Shawn Jones completa una esmaixada, en el duel d’ahir entre el Rio Natura Monbus Obradoiro i el BC MoraBanc Andorra, al Fontes do Sar de Santiago de Compostela. | ACB Photo / J. Marques
L’enorme esforç realitzat ahir pels jugadors del MoraBanc Andorra en la seva visita a una de les pistes amb més ambient de tota l’ACB, la del Rio Natura Monbus Obradoiro, va acabar sense tenir recompensa. Una cistella d’un Adam Waczynski imparable a falta de tres segons per al final de la pròrroga i l’errada final de Giorgi Shermadini en el llançament decisiu va fer escapar novament una victòria que hagués estat èpica. Malgrat la derrota, a l’equip de Joan Peñarroya no se li pot retreure absolutament res de l’enfrontament d’ahir.

Començava fort ell conjunt tricolor a través de les dues esmaixades inicials del pivot georgià (0-4), L’encert era elevat per part del MoraBanc en els instants inicials i va aconseguir prendre una avantatge de 3-8. Obradoiro va reduir i prendre la primera avantatge ràpidament (12-10), amb cistelles de tots els jugadors locals que eren sobre el parquet en aquell moment. Els de Peñarroya reaccionaven amb un parcial de 0-10 i posaven una bona diferència a mig quart (12-20). Moncho Fernández demanava temps mort, que servia per reduir considerablement les diferències abans de finalitzar el primer quart, amb un parcial de 7-0 inclòs, fins deixar l’il·luminós en 21-23.

Waczynski i el festival de triples

Shawn Jones ampliava momentàniament la diferència en el marcador amb una esmaixada en la primera possessió tricolor del segon quart (21-25), però a partir de la cistella del nord-americà va arribar el show gallec en anotació. Waczynski, líder de punts de l’ACB, donava el tret de sortida amb tres triples seguits. Eimantas Bendzius i Pepe Pozas seguien la festa local amb dos cistelles de tres més del primer i una altra del segon. Dos tirs lliures de Brown tancaven un parcial de 8-0 a favor dels de Fernández, que enlairaven el vol i creaven dubtes en el conjunt tricolor (40-31). L’encert d’Obradorio era extraordinari: vuit triples en només un quart i mig del segon en dotze llançaments. Waczynski, per la seva part, demostrava per què és el màxim anotador amb 13 punts en el mateix període de temps.

Stojanovksi remava en el cantó del MoraBanc en cistelles de dos i tirs lliures, però no va evitar que el partit estigués coll amunt a la mitja part per a l’equip andorrà amb un +9 favorable als locals (46-37), que van arribar a estar onze punts per damunt en els instants finals del segon quart. Tot l’encert que havia tingut l’equip de Peñarroya al primer quart va desaparèixer al segon i també van acusar la càrrega de faltes de Shermadini en els instants inicials.

No els tremola el canell

El descans no va servir per a què els jugadors d’Obradoiro es refredessin. Més aviat al contrari. Només tornar del descans, triple d’Alec Brown. El MoraBanc responia amb un dos més u de Shermadini i una cistella de tres de Beto, però ràpidament tornava a contrarestar l’equip gallec mitjançant Bendzius, que posava un nou triple. Així van continuar els locals fins a realitzar 15 triples en 22 intents al finalitzar el quart. El percentatge era d’un 68% d’encert des de més enllà de la línia exterior, més elevat que en els tirs de dos punts.

Tot i això, el MoraBanc estava fi, no deixava escapar l’Obradoiro i es mantenia a prop, dins el matalàs que tenien els locals. Fins i tot, malgrat l’exhibició de triples d’Obradoiro, el conjunt andorrà va poder sumar més punts en aquest parcial que el gallec (27-28 en el període) gràcies als punts des de la línia de personal amb un parcial inclòs de 0--8 favorable al MoraBanc. Waczynski tancava el quart amb el 15è triple i el seu 23è punt quan encara restava un quart sencer per disputar, tot i que el duel estava obert per afrontar els darrers deu minuts (73-65).

Apareix l’immens Shermadini

El jugador georgià havia estat clau en el bon inici del MoraBanc i ho va ser encara més en el final. Abans del show del pivot, Obradoiro s’havia posat onze punts per damunt (78-67) quan restava poc més de la meitat del quart. Les opcions tricolors es veien magres, però Shermadini no hi estava d’acord. Una esmaixada seva era l’inici d’un parcial de 0-12 favorable als tricolors, nou punts dels quals eren del pivot d’un MoraBanc que es posava tres punts per sobre abans d’encarar el darrer minut de joc (80-83). Stojanovski anava a la línia de tirs lliures per novena vegada en el que portava de matx a falta de mig minut per a la conclusió. El primer entrava (82-86), però el segon no i el macedoni fallava un tir lliure  per primera vegada en tot el partit que va acabar sent clau. Waczynski situava el 85-86 a 15 segons per al final i Stojanovski tornava a sumar, però Donnie McGrath va ser l’heroi local al posar el triple que enviava el duel a la pròrroga (88-88).

El mateix base de l’Obradoiro es va seguir anotant de tres en el temps afegit, i l’equip va igualar el rècord històric de triples a l’ACB en un partit (20/34), però el MoraBanc responia sempre. Sada posava el 102-103 quan restaven set segons per acabar la pròrroga, però Waczynski tornava a amargar als tricolors amb una gran safata a falta de tres segons per al final. Shermadini va tenir l’últim llançament, però no hi va haver sort.
Tot i la derrota, el conjunt andorrà es manté en la sisena plaça a la taula i les opcions per ser a la Copa segueixen vives.