PUBLICITAT

Villa Carlos Paz

Etapa anul·lada i Llovera i Ginesta encara no debuten al Dakar

La forta pluja i un accident en el pròleg impedeix als pilots de camions córrer en les dues primeres jornades

Per EL PERIÒDIC

Albert Llovera, en el ‘briefing’ de pilots del Dakar 2016.
Albert Llovera, en el ‘briefing’ de pilots del Dakar 2016. | FOTOESPORT
Mal inici del Dakar 2016. A l’accident de l’etapa pròleg de dissabte que va causar nombrosos ferits, alguns d’ells de gravetat, se li va sumar ahir el mal temps que va obligar a suspendre la primera etapa de l’edició. 
 
Els més afectats per aquest començament amb el peu esquerre d’aquesta edició són els competidors en la categoria de camions, entre els quals hi ha dos andorrans: Albert Llovera i Jordi Ginesta. Cap d’ells va poder competir el dissabte ja que després del fort accident de la xinesa Guo Meiling, en el qual va atropellar deu espectadors, la direcció de carrera es va veure obligada a neutralitzar la prova. Per sort, no es va haver de lamentar cap mort a causa de l’accident, malgrat que alguns dels espectadors atropellats estaven ferits de consideració. 
 
La protagonista d’ahir era les fortes tempestes que queien a Argentina. En un principi, es va retardar l’inici, però el director de la prova, Étienne Lavigne, va decidir finalment que no es donés el tret de sortida a la primera etapa de la 38a edicó del Dakar. Les tempestes al llarg de tot el recorregut impossibilitaven als vehicles aeris encarregats de la seguretat dels pilots que poguessin enlairar el vol i el traçat havia quedat afectat notablement. Els pilots de cotxes van haver d’anar a Villa Carlos Paz, lloc d’arribada de l’etapa d’ahir i sortida de la d’avui, pel seu compte, mentre que els participants en motos i quads van anar en caravana i els camions van viatjar per la ruta dels vehicles d’assistència. 
 
Llovera i Ginesta no han començat encara, però sí ho van fer en el pròleg Cristian España i Cyril Despres. El primer, que s’estrena al Dakar, va completar la primera jornada en la 55a posició en motos, quedant-se a 1.03 minuts del líder provisional, el resident Joan Barreda. «Ha anat força bé. Hi havia molta gent a la sortida, mai havia estat corrent amb tanta afició. M’he agafat l’etapa tranquil·la, com una d’entrenament, de principi a fi. Les sensacions són bones i la moto, per ara, va perfecta i no hi ha cap inconvenient», explicava a l’arribada del pròleg España, que concloïa amb un contundent: «Seguim avançant»,
Encara més bé li van anar les coses a Despres. Les millores al Peugeot 2008DKR es van fer notar i el resident al Principat va finalitzar el pròleg en l’onzena posició a només nou segons del més ràpid de dissabte, l’holandés de l’equip Totoya Bernhard Ten Brinke. El company de Despres, Carlos Sainz, va ser segon, només tres segons darrera Ten Brinke. 
 
Si la meteorologia ho permet, la segona etapa es disputarà avui amb un recorregut de 846 quilòmetres, amb 510km d’especial, per als cotxes i 766km, dels quals 450km seran d’especial, per a les motos.
PUBLICITAT
PUBLICITAT