PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ses Majestats arriben al Principat

A les 18:30 hores s’iniciarà la cavalcada d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Per ESTEFANIA GRACIA

Un moment de la cavalcada del Patge Reial, ahir.
Un moment de la cavalcada del Patge Reial, ahir. | ANA / B. N.
Arriba una de les jornades més esperades pels petits, i és que aquesta nit els Reigs Mags d’Orient deixaran a cada casa els regals més desitjats i demanats pels menuts. 
Però la gran arribada dels amfitrions ja es produirà durant aquesta tarda, amb la cavalcada dels tres personatges acompanyats de grans carrosses, animadors i patges lluents que entre somriures i desitjos de compartir la festivitat escortaran als reis durant la seva trajectòria per Andorra. 
 
Tot i que els protagonistes de la nit passaran per totes les parròquies del Principat, la gran cavalcada d’aquets any se centrarà en el recorregut que comparteixen Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. I és que Ses Majestats sortiran a les 18:30 hores de la Plaça Guillemó i passant per carrers emblemàtics com l’avinguda Príncep Benlloch, Meritxell o Carlemany, finalitzaran el seu recorregut a la Plaça Coprínceps, on els infants tindran l’oportunitat de veure d’aprop als reis i donar-los les tradicionals cartes. 
 
Però aquesta serà una festivitat multitudinària, i és que Melcior, Gaspar i Baltasar estaran acompanyats d’unes 525 persones, entre col·laboradors, acompanyants, figurants, xofers, personatges i membres de la seguretat. Així mateix, la gran cavalcada d’aquest any estarà formada per un total de 19 carrosses i organitzada conjuntament per la Unió Pro-Turisme d’Escaldes-Engordany, amb el suport del comú, i l’Àrea de Cultura del Comú d’Andorra la Vella.

Recorrent les parròquies / Pel que fa a la resta de parròquies, la primera cavalcada serà a Sant Julià, ja que els reis emprendran el seu camí a les 17.00 fent una visita als padrins i padrines a la Llar de Lòria, i una hora més tard, seguiran el recorregut des de la Riberola fins a la plaça de la Germandat, passant per l’avinguda Verge de Canòlich i el carrer Bonaventura Riera, l’avinguda Rocafort, les Arades i, un altre cop, l’avinguda Verge de Canòlich. Un cop arribats a la plaça de la Germandat, els Reis rebran les cartes de tots els nens i nenes que s’hi apropin.
 
Encamp i Canillo iniciaran les seves cavalcades a les 18.00 hores. Així, en la primera parròquia, els amfitrions, acompanyats d’una cercavila, recorreran els carrers fins arribar a la plaça dels Arínsols per rebre als nens. I Canillo començarà el recorregut a l’edifici Perecaus, passant per la callissa de Som, el carrer Gran i finalitzarà al Palau de Gel. Així mateix, Ordino començarà la festa a les 19.00 hores. En aquest cas, l’arribada de Ses Majestats anirà acompanyada de la representació dels Pastorets, a càrrec dels més petits de la parròquia, així com d’un berenar amb tortell i xocolata. Els actes tindran lloc a l’ACCO i a la plaça Major. 
 
I finalment, al Pas de la Casa, els Reis Mags arribaran en tot terrenys i carrosses fins al Centre Esportiu, després de fer un descens de torxes per les pistes d’esquí que començarà a les 19.00 hores a la pista Directa. 

Arribada del Patge Reial / El Patge Reial dels Reis Mags d’Orient va desfilar ahir pels carrers, places i avingudes d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany tot i el mal temps i la pluja que semblava que anaven a entorpir l’esdeveniment. Però res va frenar al sentit d’esperança i l’entusiasme del patge per anunciar a tots els nens i nenes l’arribada de Ses Majestats al Principat, un dels esdeveniments més esperats pels més menuts des que s’inicia el Nadal. 
 
Durant la desfilada, que va començar a les set de la tarda a la plaça Guillemó i va enfilar per l’avinguda Meritxell per finalitzar a la plaça Coprínceps, el Patge Reial, acompanyat de dos menuts ajudants, va anar fent diverses aturades per llegir el discurs previ a l’arribada dels Reis Mags i per regalar caramels i llaminadures tant a grans com a petits.

Així, des d’ahir, el Carter Reial, que es va instal·lar a la plaça Coprínceps, reb les cartes de tots els nens i nenes que vulguin lliurar-les en mà. Recollint les il·lusions i desitjos dels menuts mentre els Reis Mags d’Orient fan via i camí per arribar aquesta tarda-nit fins al Principat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT