PUBLICITAT

Andorra La Vella

Martí considera que Álvarez Marfany té el «perfil ideal»

El nou titular de la cartera s’incorporarà a l’equip ministerial durant la segona quinzena

Per IVÁN ÁLVAREZ

El cap de Govern, Toni Martí, durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir.
El cap de Govern, Toni Martí, durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir. | SFGA
El cap de Govern, Toni Martí, va oficialitzar ahir l’esperada nova titularitat de la cartera de Salut i va assegurar que Carles Álvarez Marfany és el candidat perfecte per desenvolupar la «complexa i alta responsabilitat» que recaurà en el ministeri durant aquesta legislatura. Una reforma sanitària i una contenció de la despesa en aquest àmbit que el cap de l’Executiu no va dubtar en qualificar d’«inajornable». 
 
Martí va explicar que el nou responsable de la cartera «és una persona avesada en el món sanitari» i que com a farmacèutic és conscient, «entre d’altres coses perquè ho ha viscut» que la reforma és del tot necessària. El cap de Govern va apuntar que Álvarez Marfany «té aquest perfil i una gran qualitat» i va afegir que «és una persona extremadament pausada, reflexiva, amb la responsabilitat necessària per prendre decisions i sap escoltar i compartir». A més, per cloure el desglòs, va reconèixer que «no culminar la reforma sanitària, no ficar les bases sòlides durant aquesta legislatura, ho entendria des del punt de vista personal i del Govern, com un fracàs».
 
El fins ara conseller major del Comú de Sant Julià de Lòria s’incorporarà a l’equip ministerial durant la segona quinzena d’aquest mes de gener i Martí va deixar clar que encomanava Álvarez Marfany prioritzar la reforma sanitària, assumir «en exclusiva la cartera de Salut» i aconseguir estructurar un pacte d’Estat al voltant d’aquesta urgent reforma.
 
«El tren només passa un cop»/ En aquest sentit, el lider taronja va insistir en la necessitat i la importància de poder comptar amb el suport de totes les forces polítiques. Martí va assegurar desitjar «honestament que Liberals d’Andorra s’uneixin a aquest repte de futur, que és l’acord d’associació» i va recordar que en aquest mes de gener s’ha de definir, definitivament, «el sí o el no de tot l’arc parlamentari» d’un projecte «que només passa una vegada i està passant ara. No tornarà a passar d’aquí vint anys si no sabem agafar el tren».

«És un error que estem segurs que els liberals no cometran», va afegir. El cap de Govern va reconèixer que, en els propers dies «penso parlar amb el senyor Josep Pintat per aclarir tots els conceptes que hagin pogut suposar una confrontació». 
També en aquest àmbit, Martí va indicar que Álvarez Marfany treballarà, en les properes setmanes, per dur a terme un pla d’accions per «vestir el pacte d’Estat» i amb la voluntat, durant el mes de febrer o març, de «fer un oferiment amb propostes clares sobre la reforma sanitària que necessita el Govern». 
 
Martí va incidir en què «no és una qüestió ideològica, ni de retallar drets, és de racionalitzar la despesa mèdica» perquè, a la llarga, «qui pagarà les conseqüències és la qualitat del servei sanitari del país». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT