PUBLICITAT

Andorra La Vella

Carles Álvarez Marfany: «Agafo la responsabilitat amb molta il·lusió i molt respecte»

El farmacèutic lauredià afirma que, quan es va començar a coure tot plegat, «va ser tota una sorpresa perquè no m’ho esperava»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Carles Álvarez Marfany.
Carles Álvarez Marfany. | ARXIU COMÚ SANT JULIÀ
Carles Álvarez Marfany encara es troba paint el seu nomenament i es reconeixia «en xoc» pels esdeveniments. El farmacèutic lauredià afirma que, quan es va començar a coure tot plegat, «va ser tota una sorpresa perquè no m’ho esperava». Assegura començar a ser conscient de la decisió que ha pres i es mostra orgullós i decidit d’haver fet el pas i  haver donat el sí a Toni Martí. 
 
La seva resposta afirmativa, de forma definitiva, arriba la setmana passada després de trucades, contactes i trobades amb el cap de Govern on es van intercanviar impressions. «Em van fer l’oferiment i després de molt meditar i reflexionar vaig acceptar el repte». A més, reconeix que «els ministres de Sant Julià i els consellers han jugat un paper molt important en tot aquest procés».
 
Un repte engrescador, molt important i amb una alta càrrega de responsabilitat que Carles Álvarez no defuig: «Agafaré la cartera amb il·lusió i moltes ganes, però amb molt de respecte». «Hi ha molta sensibilitat en el tema de la sanitat i intentarem estar a l’alçada». En principi, i tal i com va comentar Martí, la previsió és que el nou titular de Salut s’incorpori durant la segona quinzena de gener, tot i que «fins que no resolgui qui es farà càrrec de la farmàcia, no em podré incorporar definitivament al ministeri, ja que és incompatible amb la feina. Espero trobar al substitut el més aviat possible». 
 
Una reforma necessària / Álvarez Marfany reconeix que, per ell, agafar ara la cartera de Salut «és tot un repte» i agraeix les paraules de suport del cap de Govern envers la seva figura, però que ara «s’ha de demostrar tot això». Pel que fa al punt clau de la seva futura tasca, la reforma sanitària, l’exconseller lauredià indica amb fermesa que «porta pendent molts anys» i apunta que «el que no s’ha pogut fer durant tot aquest temps, no es farà ara en quatre dies, però posarem ja fil a l’agulla».
 
Álvarez Marfany apunta que «aconseguir reduir la despesa optimitzant els recursos i mantenir les prestacions que gaudim ara» és el principal objectiu que «intentarem assolir». Finalment, afirma que «hi ha d’haver una reflexió per part dels usuaris i dels prestadors de serveis, perquè no podem utilitzar la sanitat com s’està fent en alguns casos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT