PUBLICITAT

Andorra La Vella

Fenoll adopta Afers Socials i Ocupació

Les dues Secretaries d’Estat es fusionen en una sota la direcció d’Espot

Per IVÁN ÁLVAREZ

Ester Fenoll amb Joan Carles Villaverde, en una imatge recent.
Ester Fenoll amb Joan Carles Villaverde, en una imatge recent. | TONY LARA
Amb la voluntat de reforçar i apuntalar les polítiques socials i d’impulsar el Departament de Treball, les Secretaries d’Estat d’Afers Socials i d’Ocupació –fins ara emmarcades en la cartera de Salut– es vinculen en una sola, al capdavant de la qual hi serà Ester Fenoll. Aquesta Secretaria d’Estat s’integrarà al ministeri encapçalat per Xavier Espot, que passarà a anomenar-se Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior. Així ho va comunicar el cap de Govern, Toni Martí,que va explicar que es feien aquests moviments amb l’objectiu de replantejar determinats àmbits competencials i reforçar les prioritats de la legislatura. 
 
Aquests moviments arrosseguen, tal i com vam publicar ahir, a Caterina Juan qui, un cop es va reunir amb Espot, va ser cessada del seu càrrec i torna al seu lloc al Comú d’Encamp. El líder de DA va explicar que el ministre de Justícia i Interior «igual que cadascú dels ministres» té «plena llibertat» per constituir el seu equip i que així ho va decidir per tal que Ester Fenoll «s’encarregués de la nova secretaria conjunta d’Afers Socials i Ocupació» i que l’àmbit sociosanitari es passi a gestionar «d’una manera transversal». D’aquesta manera es crearà una comissió interministerial, presidida pels ministres Espot i Álvarez Marfany per tractar i interrelacionar ambdós àmbits. 
 
El cap de l’Executiu va recordar que durant les pròximes setmanes es crearà la Secretaria d’Estat de Relacions Institucionals, amb la figura de Consol Naudi, i amb la tasca de comandar la negociació amb els comuns per les competències i transferències. L’excònsol menor d’Ordino assumirà les seves funcions a partir de la segona quinzena d’aquest mes, depenent directament del cap de Govern.
 
Finalment Martí va anunciar que la Secretaria d’Estat de Funció Pública, encapçalada per Joan Blasi i que fins ara depenia directament d’ell, s’integrarà dins el Ministeri d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, conduït pel ministre Jordi Alcobé. 
 
reforma ministerial/ En declaracions a l’Agència ANA, el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va valorar aquesta reforma ministerial impulsada pel Govern i va indicar que permetrà donar «un nou impuls» a la cartera d’Afers Socials i Ocupació i a diferents accions que es volen endegar de manera «prioritària» durant la present legislatura. Espot va explicar que es volen impulsar «de forma decisiva» dues «potes molt importants» relacionades amb Afers Socials. Aquestes són, d’una banda infància i adolescència, i de l’altra, igualtat i no discriminació. Totes dues,va indicar el ministre,  «estan íntimament vinculades a les competències de Justícia i Interior, i tot plegat confereix molta lògica a aquesta nova estructuració».
 
En relació al fet que una mateixa secretària d’Estat, Ester Fenoll, assumeixi les tasques d’Afers Socials i Ocupació –fins ara separades en dues secretaries d’Estat-, Espot va assegurar que també es busca que pugui «pilotar aquestes dues vessants de forma transversal». Per cloure va destacar que aquesta nova estructuració serà útil a l’hora d’abordar la tasca que cal fer, per exemple, en matèria d’inserció laboral de les persones amb discapacitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT