PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Setena posició per a Despres i Barreda

En la segona etapa España finalitza 56è a la categoria de motos

Per EL PERIÒDIC

Despres, en una pista del traçat de la segona etapa.
Despres, en una pista del traçat de la segona etapa. | Flavien Duhamel / Red Bull Content Pool
Per fi les ganes de donar gas es van veure acomplertes per als pilots del Ral·li Dakar. Les pluges estan afectant en aquest inici del programa, però si més no en la tercera jornada van poder donar el millor de si mateixos. La segona etapa es va veure reduïda a causa de les condicions meteorològiques, però si més no van poder començar a posar a prova les seves màquines i tastar el terreny.
 
El dia transcorria entre Villa Carlos Paz i Termas Rio Hondo, amb 510 quilòmetres a completar, que s’escurçaven a 357 a causa d’un temps que es presentava advers un dia més. D’entre els nacionals destaca la setena plaça de dos residents, un en motos i l’altre en cotxes. Sobre quatre rodes Cyril Despres arribava quatre minuts justos rera el seu compatriota i company d’equip a Peugeot, Sébastien Loeb. El 9 vegades campió del Mundial de ral·lis, que s’estrena en l’aventura del Dakar, demostra en aquest inici que s’adapta amb rapidesa a les exigències del raid sudamericà. Un altre gal de Peugeot, Sthepane Peterhansel, va ser segon a 2.23, mentre que la tercera plaça l’ocupava el rus Vladimir Vasilyev a 2.38. A la general les posicions i les diferències són les mateixes.
 
En motos el castellonenc Joan Barreda va ser també setè a 3.22 del guanyador de l’etapa, l’australià Toby Price. Segon era el portuguès Ruben Faria a 20 segons i tercer l’eslovac Stefan Svitrko a 1.28 minuts. Barreda, que va ser primer al pròleg, indicava que «ha estat una jornada difícil. Obria pista, el que mai és fàcil. També passàvem per alguns punts delicats. Ens hem trobat amb bastants animals a la pista i tot això complica la carrera. És el veritable començament del Dakar i realment no he tingut bones sensacions. Abans de l’arribada m’he troba amb fang i aigua». Per la seva part Cristian España va finalitzar 56è a 31.15. A la classificació  general es troba al 54è lloc a 32 minuts de Price, que és líder amb dos segons sobre Faria i 1.21 minuts sobre Svitko.
 
Pel que fa als camions, al tancament d’aquesta edició ni Albert Llovera ni Jordi Ginesta havien finalitzat l’etapa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT