PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mireia Gutiérrez no participarà a la Copa del Món de Grandvalira

Sara Raméntol, Carmina Pallàs i Sissi Hinterreitner pugnaran per omplir la plaça que queda vacant

Per JOAN JOSEP BLASCO

Mireia Gutiérrez a l’eslàlom del mes passat de la Copa del Món d’Aspen.
Mireia Gutiérrez a l’eslàlom del mes passat de la Copa del Món d’Aspen. | Francis Bompard / Agence Zoom
Era una opció que es valorava i finalment queda confirmada. Mireia Gutiérrez no serà a les curses de la Copa del Món que a finals del mes vinent se celebraran a Grandvalira. Això sí, la representació nacional està garantida i són tres les esquiadores que pugnen per guanyar-se la plaça per ser a la mateixa pista que les millors corredores mundials.
 
El 27 i 28 de febrer se celebrarà un supergegant i una supercombinada a la pista Àliga del Tarter, en la segona ocasió en què la Copa del Món femenina visita el Principat. La temporada de Gutiérrez està dirigida a l’eslàlom i des de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) es prefereix que no variï el calendari per competir en una disciplina en la que no té encarats els seus esforços. «Està centrada en eslàlom i en principi no hi serà» assegura Carles Visa, director tècnic de la FAE. Avui mateix participa a la prova de la Copa del Món que es desenvolupa a l’estació italiana de Santa Caterina.
 
Andorra té una plaça garantida com a país i aquesta serà coberta per Sara Raméntol, Carmina Pallàs o Sissi Hinterreitner, que «són el relleu normal. Segur que tindrem una representant». Els resultats fins a la cita marcaran quina d’elles hi competirà, tenint també en compte en «el nivell que arribin a aquella data». Qualsevol que sigui escollida, tot i no estar habituada a competir al costat de les principals estrelles de l’esquí alpí, «està perfectament capacitada per baixar aquella pista i obtenir un bon resultat». Les dues esquiadores que no siguin escollides faran d’obridores.
 
Esteve, 35è a Val Cenis / En el primer eslàlom de la Copa d’Europa de Val Cenis (França) ni Àxel Esteve ni Robert Solsona van ser capaços de concloure la prova. En el segon el més destacat va ser Esteve, que va finalitzar en la 35a posició amb un temps  d’1.37,40 minuts. Solsona va ser 38è amb 1.40,04. El vencedor de la cursa va ser el francès Robin Buffet amb 1.31,79. El van seguir els suïssos Ramon Zenhausern (1.31,86) i Marc Gini (1.32,13).
 
A Zinal (Süissa) el mal temps va fer una mala passada als corredors, que van veure com només es podia arribar a disputar la primera mànega del gegant de Copa d’Europa. Raméntol va ocupar la 53a plaça amb un crono d’1.11,10, mentre que Clàdia Mijares va fer d’obridora. La més ràpida de la jornada va ser la italiana Karoline Pichler amb 1.04,77. A continuació es van classificar la suïssa Simone Wild (1.05,40) i l’austríaca Ricarda Haaser (1.05,59). Avui es disputarà la segona mànega i un nou gegant si les condicions meteorològiques milloren.
 
Pendents del temps / La manca de precipitacions en forma de neu les darreres setmanes a Europa, al que se li sumen les altes temperatures, ha provocat que algunes curses programades al calendari s’hagin hagut de suspendre. Aquest és un fet que no és inhabitual i que no trastoca en excés la planificació de la FAE per als seus esquiadors. «Es van suspenent curses però es busquen alternatives per fer-les. És una situació a la que hi estem habituats, sobretot a principi de temporada, ja que a vegades la neu tarda a arribar», assegura Visa. Després de suspendre’s la Copa d’Europa de Wengen (Suïssa), Marc Oliveras, Xavi Salvadores, Kevin Courrieu i Josh Alayrach participaran aquesta setmana en tres curses FIS a Reiteralm (Àustria), amb dos eslàloms i dos gegants.
 
Seleccionats pel Borrufa / Del 25 al 28 d’aquest mes es disputarà a Vallnord una nova edició del Trofeu Borrufa. L’equip andorrà sortirà d’una selecció que es realitzarà després de disputar-se dues o tres curses que se celebraran al país en dates pròximes. Seran de gegant i eslàlom i s’està concretant els dies de disputar-les i les ubicacions. Si les condicions meteorològiques no deixen que es disputin o bé alguna queda anul·lada, la FAE portarà a terme uns tests per escollir els representants nacionals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT