PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Recollits 1.616 euros per a la Síndrome de Down

L’ASDA vol col·laborar amb Govern per ajudar a les persones afectades

Per ESTEFANIA GRACIA

Lliurament del xec a l’Associació per a la Síndrome de Down.
Lliurament del xec a l’Associació per a la Síndrome de Down. | EMILIO PRENAS
A través de la celebració de la primera cursa Pal Skimo Vip Training –on hi van participar uns 100 corredors– s’ha recollit un total de 1.616 euros que es destinaran a l’Associació per la Síndrome de Down d’Andorra (ASDA). D’aquesta manera, l’entitat comptarà amb un nou crèdit per poder «promocionar l’associació i donar a conèixer les activitats i els objectius que tenim», segons va destacar ahir la vicepresidenta de l’ASDA, Cristina Ros, durant l’entrega del xec. 
 
Tanmateix, Ros va remarcar que al ser una associació relativament nova, ja que fa prop d’un any que estan en funcionament, «la societat encara no ens coneix o fins i tot no té del tot present que és veritablement la Síndrome de Down».Per aquest fet, l’associació té previst parlar amb el Govern, el Ministeri de Salut i l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per incidir més en aquest aspecte i propiciar acords amb les entitats per ajudar a les persones amb Síndrome de Down.
 
De la mateixa manera, amb la col·laboració nacional, l’ASDA vol inculcar el fet que els ciutadans coneguin de més a prop tot el que comporta tenir aquesta discapacitat i mostrar com pot afectar en el dia a dia. Aquesta inclusió es faria a través de «conferències, xerrades, jornades d’àmbit nacional o activitats de dinamització», segons va puntualitzar Ros. 
 
Segona edició / Veient l’èxit que ha ocasionat la primera cursa Pal Skimo Vip Training, els organitzadors han confirmat que hi haurà una segona edició de l’esdeveniment, ja que la intenció és seguir col·laborant en causes socials i solidàries, però «canviant l’associació benefactora, ja que creiem que hi ha moltes entitats que necessiten ajuda». Tot i que aquestes «haurien de ser sobretot del país i que no tinguessin mitjans suficients per desenvolupar-se per si mateixes». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT