PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rechi estrena ‘Salomé, d’Strauss, al Teatro Mayor colombià

El director escènic estrena l’òpera Salomé

Per E. J. M.

Joan Anton Rechi, en una imatge d’arxiu.
Joan Anton Rechi, en una imatge d’arxiu. | EL PERIÒDIC
El director escènic Joan Anton Rechi estrena l’òpera Salomé al Teatro Mayor Julio Mario Santo Domingo, a Bogotá (Colòmbia) el 16 de febrer. Salomé és una òpera en un acte del compositor Richard Strauss i la versió és una producció pròpia del teatre colombià. El director musical n’és Josep Caballé.
 
L’obra té lloc durant el regnat d’Herodes, quan Salomé realitza el seu famós ball eròtic i demana el cap de Sant Joan Baptista, pres del rei, i després el monarca ordena executar la jove princesa. Rechi és fidel a la història però hi contribueix amb un toc contemporani. «És una obra de tanta intensitat que atrapa l’espectador des del principi fins al final, sense deixar-lo indiferent», ha declarat Rechi. Per al director escènic, la direcció de l’òpera li atorga «l’oportunitat històrica de sentir-nos seduïts per la princesa Salomé i deixar que ella sedueixi el públic. L’oportunitat de comptar amb un repartiment de primer nivell d’artistes internacionals i colombians. (...) Tot en una atrevida posada en escena apropant la història bíblica a la sensibilitat de l’espectador actual. Un autèntic somni», ha afegit.
 
Durant el 2016, algunes de les òperes dirigides per Rechi es podran veure en diversos escenaris alemanys. Fins al mes de febrer, encara hi ha l’oportunitat de veure Il barbiere di Sivigilia, de Rossini, al Teatre de l’Òpera de Darmstadt. També fins al mes d’abril, es pot veure la versió de L’elisir d’amore, de Donizetti, al Teatre de l’Òpera de Duisburg, escenari on al febrer es representarà Werther, de Massenet. L’elisir d’amore també es podrà veure entre abril i juny a Dusseldorf. 
Al maig, la versió de Carmen de Rechi i Calixto Bieito es pdorà veure a l’Òpera de San Francisco. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT