PUBLICITAT

Jujuy

Una penalització impedeix a Barreda ser líder

España i Lllovera, tot i els problemes patits, segueixen en cursa

Per EL PERIÒDIC

33 España després de concloure la tercera etapa.
33 España després de concloure la tercera etapa. | Blai Jané
Participar al Dakar és patir i bona part dels pilots ho estan fent. Els andorrans i residents no se n’escapen. Cadascun amb els seus objectius i alguns d’ells destacant en la classificació general. Un d’aquests és Joan Barreda, que es va adjudicar la tercera etapa i va ser durant uns minuts el líder de la categoria de motos, fins que una penalització li va treure la primera plaça tant del dia com de la general.
 
El pilot de Torreblanca va imposar-se en la tercera etapa, entre Termas Rio Hondo i Jujuy. Un dia més el recorregut es va veure escurçat pel temps i l’estat del traçat. Però Barreda va ser castigat amb un minut per excés de velocitat que el va relegar al cinquè lloc, a 34 segons de l’argentí Kevin Benavides. La penalització li impedeix ser el nou líder i és tercer a 46 d’Stefan Svitko. «Les diferències són mínimes a dia d’avui però l’important és estar en el grup capdavanter i hem de seguir com fins ara a l’espera que arribin etapes de navegació, molt més complicades on puguin ampliar-se les diferències», indica Barreda.
 
Per la seva part, Cristian España va veure com l’aigua li aturava la moto i li va fer perdre un temps important, quedant relegat al 126è lloc a 53.38 minuts. A la general és  89è a 1.22.46 hores. En cotxes Cyril Despres segueix sumant bones actuacions, acabant desè a 5.47 del guanyador de la jornada, el francès Sébastien Loeb, que s’imposa per segon dia consecutiu. El resident gal és novè a la general a 10.47 del seu compatriota.
 
Els camions van veure com la seva especial es reduïa de forma considerable perquè la pista es trobava negada i desgastada després del pas de cotxes, motos i quads. També es va produir una petita esllavissada en el traçat. Albert Llovera, que el dia anterior havia patit tot un seguit de problemes, va concloure en la 34a posició. Els comandaments especials que utilitza no funcionaven correctament, el que va provocar-li un fort desgast. També van patir un petit incendi. Va acabar en aquesta ocasió a 30 minuts exactes del vencedor, el txec Martin Kolomy. Jordi Ginesta finalitzava 47è a 45.20. A la general Ginesta és 49è a 2.40.24 hores del líder, l’holandès Hans Stacey. Llovera és 53è a 4.44.55.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT