PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense lamentacions

Peñarroya deixa enrera la derrota contra l’Obradoiro i se centra en aconseguir una gesta davant el València

Per JOAN JOSEP BLASCO

Shermadini fa el salt inicial en el partit del MoraBanc a la pista de l’Obradoiro.
Shermadini fa el salt inicial en el partit del MoraBanc a la pista de l’Obradoiro. | ACB Photo / J. Marques
Una victòria a Santiago de Compostel·la hagués significat un pas quasi definitiu per classificar-se per a la Copa del Rei. El BC MoraBanc Andorra continua depenent únicament de si mateix per ser-hi, amb tres partits encara per endavant per concloure la primera volta de la fase regular. Diumenge arriba el València, un equip de rècord, i en preparar de la millor manera aquest complicat partit és en el que se centra l’equip, deixant enrera la derrota en terres gallegues.
 
Va ser un partit d’infart. El Rio Natura Monbus Obradoiro va necessitar una pròrroga per guanyar i igualar el rècord de triples de l’ACB en un partit, amb un total de vint encerts.  Però tot i així el MoraBanc va tenir dues ocasions per vèncer, al final del temps reglamentari amb un triple errat per Betinho, i en la pròrroga, amb un llançament proper de Shermadini que escopia el ferro. En aquest enfrontament «vam fer moltes coses bé però al final del partit van haver-hi algunes situacions en les que podríem haver estat millor, sobretot defensivament», remarca l’entrenador del MoraBanc, Joan Peñarroya. L’efectivitat gallega en els moments decisius, i el desancert en les dues ocasions que es van tenir per assegurar la victòria, fan veure que «no vam tenir la capacitat de rematar la feina i ells van tenir encert».
 
El triple de McGrath, tot sol, que permetia empatar el matx quasi al minut quaranta, i sobretot l’entrada a cistella de Waczynski a falta de 2,8 segons per concloure la pròrroga, van portar a perdre un matx que es podria haver guanyat. En defensa no es va estar suficientment atent en els moments claus, quan es decideixen els partits. «És una situació massa senzilla, un bàsquet que els hi donem massa fàcil. Igual que el triple que provocar la pròrroga», assegura Peñarroya, ja que «són dues situacions que evidentment podríem haver estat millor, però passen en un partit».
 
Guanyar a Galícia hagués deixat molt encarada la classificació per ser un dels vuit conjunts que participaran a la Copa del Rei. Es pot considerar com a una oportunitat perduda, però aquest és un plantejament que vol evitar. Es queda amb la capacitat de competitivitat que presenta l’equip: «No podem mirar tots els partits així ni quan es guanya ni quan es perd. És un partit on l’equip va competir bé, l’equip va jugar bé i al final tenim moltes opcions de guanyar-lo». Només queda seguir mirar endavant, perquè resten tres jornades encara i el MoraBanc continua depenent de si mateix per classificar-se. Pel tècnic mirar enrera no serveix, perquè pots perdre el tren ràpidament. «Aquesta lliga no t’espera. T’has de preparar i has de pair tant les victòries com les derrotes amb normalitat i continuar treballant», exposa.
 
Un València imparable / El MoraBanc tindrà l’oportunitat diumenge d’aconseguir una fita que encara ningú no ha assolit aquesta temporada. I és la de derrotar al València, perquè l’equip de la capital del Turia ho ha guanyat tot fins ara, amb un total de 24 victòries acumulades, sumant les 14 de la Lliga Endesa i les 10 de l’Eurocup. Aquesta és la millor arrencada d’una curs de la seva història, que li permet ser líder en solitari. Uns números que espanten, però algun dia ha d’arribar la primera derrota. «Sabem contra qui juguem, amb un rival que segurament a nivell de resultats està en la millor forma d’Europa, però ens preparem com sempre. Amb tot el respecte del món, però amb el convenciment que si juguem bé tindrem les nostres opcions segur», afirma el tècnic, destacant que el seu equip pot competir davant qualsevol, posant evidències sobre la taula: «L’equip està en una bona línia. Aquest equip no ha arribat a l’últim minut sense opcions de guanyar només en dos partits dels catorze que portem, i són contra el Barça i el Madrid».
 
Abans d’arribar al Principat, el conjunt dirigit per Pedro Martínez té una nova fita per mantenir la seva imbatibilitat. Rep avui a la Fonteta al PAOK de Salònica, en el primer enfrontrament del Top 32 de l’Eurocup.
 
Carta als Reis d’Orient / Avui és un dia ple d’il·lusions, en que infants i no tant joves obren regals amb tota l’expectativa de rebre allò que desitgen. Els Reis d’Orient han fet la seva feina i pel que queda de temporada Peñarroya demana «a nivell esportiu que tinguem la capacitat d’il·lusionar a la nostra gent, que el públic gaudeixi amb l’equip. I per a l’equip li demano salut. A partir d’aquí la nostra feina és la que ens ha de portar a fer-ho millor o no tant bé».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT