PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gallardo recull, amb matisos, el guant llançat per Martí

Liberals d’Andorra no tanca la porta a l’adhesió al pacte d’Estat «quan poguem valorar els impactes»

Per Iván Álvarez

El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, en una compareixença recent.
El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, en una compareixença recent. | Tony Lara
El president suplent del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, va obrir la porta al cap de Govern, Toni Martí, a la possibilitat liberal d’adherir-se al pacte d’Estat. Gallardo, però, va demanar «menys paraules i més fets»al líder de l’Executiu i va afirmar amb contundència que «no cal fer rodes de premsa i anunciar què és molt important que al pacte d’Estat hi estiguem tots i que és una oportunitat que no es pot perdre. El que cal és prendre decisions i fer gestos polítics perquè tots hi puguem ser».
El conseller liberal va explicar que el grup liberal es manté «ferm amb el que vam dir des del primer dia. No és un no a Europa ni un no a un pacte d’Estat, és un no a fer les coses precipitadament i com les porta aquest Govern, des de la improvisació, la imposició i la manca de transparència»
Gallardo va recordar que «la informació se’ns facilita només 24 hores abans de la reunió i sense temps per fer una valoració com toca i com es mereix un tema com aquest i, evidentment, el que demanem és més temps». El membre liberal va denunciar que «el document que se’ns dóna per valorar un possible pacte d’Estat, més que un esborrany és un document ple de generalitats, poc estructurat, amb diferents idiomes i semblant més a un copiar i desar d’altres documents que no un pensat per Andorra. I això ens preocupa i molt»
«L’Executiu ha estat nou mesos en proposar un pacte d’Estat després de les eleccions, no crec que li vingui ara al cap de Govern d’un mes», va disparar.
 El que queda clar és que les dues parts estan condemnades a entendre’s i que l’adhesió liberal al pacte s’acabarà produint. Gallardo no va defugir: «Sempre hem dit que per poc que sumi aquest acord per Andorra, nosaltres hi serem, però per poder valorar bé si aquest acció suma ens calen una sèrie d’elements que encara no tenim, com l’impacte econòmic que suposaria pel país l’acord d’associació».
En referència a les paraules de Martí, on va assenyalar que el pacte d’Estat i l’adhesió a Europa «és un tren que passa ara i no pujar-hi seria un error», Gallardo va tirar d’ironia i va comentar que «A Andorra no arriben ni trens, ni avions ni heliports» i va disparar «que es dediqui a donar la informació que com a oposició hem demanat, que sigui transparent, que ens permeti estar des del primer moment en totes les decisions que pertoquen a aquest acord i que no es preocupi perquè si és bo per Andorra els liberals hi seran».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT