PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Enganxada dialèctica a les xarxes socials pel dipòsit

López Mirmi i Higini Martínez-Illescas discuteixen a Facebook

Per Iván Álvarez

Vista de les obres del nou dipòsit d’aigua de la Plana,el passat mes de desembre.
Vista de les obres del nou dipòsit d’aigua de la Plana,el passat mes de desembre. | Tony Lara
Una reflexió que va publicar al seu perfil de Facebook l’excandidat a cònsol menor de Liberals d’Andorra per Escaldes-Engordany, Higini Martínez-Illescas, va derivar en un encreuament dialèctic entre ell i el president de Capesa, Eduard López Mirmi. El tema de debat es centrava en l’ampliació de capital pendent d’aprovar a la companyia que gestiona l’aigua a la parròquia i la construcció del tercer dipòsit d’aigua de la Plana. 
DA va proposar una ampliació del 15%, aproximadament, de les accions que disposa el comú i passar a moure del 6% actual a un paquet d’un 21 o 22%. Una mesura que suposaria 1,3 milions d’euros que permetria sufragar la construcció del tercer dipòsit d’aigua i que permetria a Escaldes tenir un estoc d’aigua de 48 hores més i uns 500 metres cúbics.
Al voltant d’això, Martínez-Illescas va publicar un post a Facebook on es preguntava què passaria amb el tercer dipòsit «si no s’aprova l’ampliació de capital de Capesa». Com a contestació, López Mirmi va apuntar que «els desitjos no esdevenen sempre realitats» i que «pots intentar filtrar alguna missiva remitent d’algún exconseller per intentar confondre al personal i emetre veritats a mitges». La resposta, en referència a les cartes dirigides a Marc Calvet que Ld’A va exhibir durant la campanya comunal amb signatura de Jordi Cabanes, llavors conseller d’Andorra la Vella. Posats en contacte amb els dos implicats, van ampliar seus els arguments
Martínez-Illescas va exposar que «no entenc com es comencen unes obres que s’han de pagar sense tenir els diners assegurats». «Ser el president de Capesa no et dóna una garantia de què puguis obtenir tots els diners. Ho ha de decidir i aprovar l’assemblea de socis» va apuntar en referència al president de la companyia d’aigües, Eduard López Mirmi.
Per la seva part, i per alusions, López Mirmi va assegurar no entendre la reflexió de Martínez-Illescas: «És la tonteria més gran que hi ha» perquè, «en cas de no aprovar-se l’ampliació de capital, cosa que dubto, el comú està disposat a injectar els 1.300.000 euros necessaris». El president de Capesa es va mostrar convençut que «no és més que una rabieta política i les ganes de posar pals a les rodes» i va afegir que «per això li contesto així per Facebook, de forma velada, perquè no penso gastar ni un gram d’energia en contestar o discutir amb segons qui». López Mirmi va deixar anar, també, que «són ganes d’entorpir les accions que volem fer i el que volen no és l’ampliació de capital, és que Capesa vagi al banc a buscar diners», va rematar. Finalment, va llençar el guant: «Si Higini Martínez-Illescas vol saber alguna cosa d’aquest tema, que li traslladi la petició al Marc [Magallón] i ell la traslladi al comú. Crec que confon Capesa amb Eduard López».
En la seva rèplica, Martínez-Illescas va explicar que «segons els estatuts de Capesa, que me’ls he llegit de dalt a baix, primer s’ha de passar per una junta de socis que ha d’aprovar l’ampliació d’accions», i va afegir que «l’Eduard, encara que sigui el president, no pot decidir per ell mateix l’ampliació de capital, ho han de decidir els socis». En aquest sentit el membre liberal va apuntar que «crec que s’han avançat als fets» perquè, explica, «el segon dipòsit s’està construint amb els recursos de Capesa, però què passaria si es tira endavant el tercer i no s’aprova l’ampliació?» va insistir l’excandidat. 
Martínez-Illescas va aprofundir que «el que està clar és què s’ha de seguir un protocol i uns passos i no s’està fent. S’ho han saltat tot a la torera». «El projecte ja l’han engegat i si no hi ha diners no es pot pagar, directament», va indicar. 
 
Ampliació del 6 al 21%/ El membre liberal va raonar que «és aquest tercer dipòsit, l’altre de 2.500 metres cúbics, el que val 1.200.000 euros, el que s’ha de fer mitjançant l’ampliació de capital perquè no hi havia prou recursos de Capesa». En aquest sentit va afegir que «va ser quan van decidir des del comú ampliar les accions al 21% i, en cas de no arribar, comprar-les ells». Martínez-Illescas va mostrar-se en desacord amb aquest percentatge, perquè «el 21% et permet seguir mantenint només dos representants del comú que, segons marquen els estatuts, és el mínim i, per poder introduir un altre membre del comú s’havia de tenir un 37,5% d’accions». 
L’excandidat a cònsol menor va afegir que «sembla que estigui tot calculat perquè el comú fiqui diners i poder seguir mantenint els dos representants a Capesa. Ja que es fa una ampliació, que s’introdueixi un representant més», va cloure.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT