PUBLICITAT

Jujuy

Una sanció torna a evitar que Barreda guanyi l’etapa

Despres finalitza cinquè la quarta etapa i es troba en la vuitena plaça a la classifiació general

Per EL PERIÒDIC

Barreda, en una de les pistes de la quarta etapa, ahir.
Barreda, en una de les pistes de la quarta etapa, ahir. | Felipe Trueba / EFE
Joan Barreda haurà d’estar més atent del comptaquilòmetres si vol guanyar per primera vegada el Ral·li Dakar. El resident valencià per segon dia consecutiu veu com guanya una etapa i posteriorment rep una penalització per excés de velocitat que no només el desposseeix de la victòria, sinó que tampoc li permet posar-se líder de la categoria de motos. Els aiguats a l’Argentina continuen actius i els participants els astan patint de valent.
 
La caravana afrontava un recorregut cronometrat de 429 quilòmetres amb sortida i arribada a Jujuy. El de Torreblanca aconseguia finalitzar primer, però de nou es trobava amb una penalització. Aquest cop de cinc minuts. «Al primer dels trenta radars que teníem va saltar l’alarma d’excés de velocitat. Estem portant un ritme molt alt i veníem d’una zona molt ràpida de més de 170 quilòmetres per hora, i no vaig arribar a baixar la velocitat», admetia Barreda, que tot i quedar-se sense triomf i lideratge acabava satisfet pel que havia estat la jornada: «A pesar de la sanció ha estat un bon dia perquè la moto ha quedat sencera. Al final ens hem de quedar amb la classificació del dia, que és un quart lloc i està molt bé».
 
Finalment va concloure en la quarta posició, a 3.11 minuts del vencedor del dia, el portuguès Paulo Gonçalves. Cristian España, pendent de la mecànica, era 71è a 57.24. A la general l’andorrà és 76è a 2.19.16 hores de Gonçalves, que és líder. Barreda es troba tercer a 3.03. En dos dies ha rebut sis minuts de penalització.
 
En cotxes, els pilots de Peugeot continuen dominant i repartint-se les victòries. Aquest cop va ser el francès Sthépane Peterhansel que va vèncer, seguit pels seus companys d’equip, l’espanyol Carlos Sainz i el també gal Sébastien Loeb, a 11 i 27 segons, respectivament. Un altre component de la marca francesa, Cyril Despres, era cinquè a 5.44 minuts. El resident se situa en la vuitena plaça de la general, a 16.04 de Loeb, que segueix comandant la classificació.
 
Albert Llovera va concloure en la 31a posició, a 1.27.21 del guanyador, l’holandès Gerard de Rooy. Al tancament d’aquesta edició Jordi Ginesta encara no havia creuat la meta. El líder de la categoria és el també holandès Pieter Versluis. Llovera és 33è a 6.11.13.
Aquesta era la primera part de la etapa marató. Els pilots no van poder rebre el suport dels seus equips durant la nit i els mecànics no van poder treballar en els vehicles. Avui es desenvolupa la cinquena etapa, atrevessant fronteres i arribant a Bolivia. L’arribada està situada a Uyuni, amb un recorregut de 642 km, dels quals 327 són d’especial. L’altitud i el fred seran els desafiaments que hauran d’afrontar pilots i màquines.
PUBLICITAT
PUBLICITAT