PUBLICITAT

Uyuni

Barreda s’apropa al líder i petit pas enrere de Despres al Dakar

La segona part de l’etapa marató dóna l’entrada a Bolívia amb una tempesta en altura

Per El Periòdic

El Peugeot de Cyril Despres, durant la tercera etapa, el passat 2 de gener per terres argentines.
El Peugeot de Cyril Despres, durant la tercera etapa, el passat 2 de gener per terres argentines. | EFE / Felipe Trueba
El cinquè dia al Dakar 2016 va viure l’entrada a Bolívia en la que va ser també la segona part de l’etapa marató, que va veure com s’arribava als 4.600 metres sobre el nivell del mar, rècord d’altura en el raid més prestigiós del món, amb unes tempestes cap al final dels 327 quilòmetres d’especial entre Jujuy i Uyuni que van obligar a escurçar en uns sis quilòmetres l’arribada dels cotxes i camions.
 
En l’apartat de motos, el resident valencià Joan Barreda arrossegava dos dies difícils per a ell amb victòries anul·lades per excés de velocitat i una penalització de sis minuts que l’impedien situar-se líder i ahir va perdre una posició en la classificació general, per la qual cosa passa a ser quart, però ha retallat la diferència de temps respecte del portuguès Gonçalves, que comanda la classificació, de 5.26 a 2.27 minuts.  Perquè el resident va acabar cinquè a gairebé sis minuts de l’intractable Price, qui va demostrar les seves qualitats amb el GPS en una etapa per pista i amb navegació a la recta final. L’australià és ara qui ocupa el tercer calaix del podi, amb 40 segons de marge respecte del resident.
 
De la seva banda, en el gruix del pilot, Cristian España i la seva Suzuki van sortir en la 71a posició. Sembla que els problemes amb la moto –li va entrar aigua al motor fa uns dies que el van fer perdre unes quantes posicions– ja estan resolts peruqè l’andorrà va avançar fins a la 46a posició en els primers quilòmetres i es va mantenir en el top-50 fins a l’arribada, per acabar en la 47a plaça. El salt en la classificació general és considerable: España salta del 78è lloc al 65è.
 
En cotxes, la carrera de Cyril Despres va ser com una muntanya russa. D’entrada va rondar la 12a posició però estava sent dels més ràpids i va arribar a ser 7è al pas pel sisè punt de control, però a partir de llavors, la gestió de les mecàniques i dels neumàtics començava a complicar la vida dels pilots i el pilot d’Arinsal va anar perdent posicions fins al 12è lloc al punt 7, el 13è al 8 i  el 27è al final de l’etapa. El resident francès cau a la 22a plaça de la general.
 
El mal dia de Despres va ser la creu per a l’equip Peugeot, que va ser el clar dominador. Sébastien es va acabar imposant, segon va ser Carlos Sainz a 22 segons i tercer va ser Peterhansel a 3 minuts. Per darrere  del podi íntegre de Peugeot, el més ràpid va ser Al-Attiyah i el seu Mini. Uns resultats que són gairebé com els de la classificació general: Loeb líder, Peterhansel segon a 7.48 minuts, tercer Sainz a 13.26 i quart Al-Attiyah a 14.16.
 
En camions, com és habitual, la cosa va anar més lenta. Al tancament de l’edició, l’andorrà Albert Llovera i el seu Tatra havien creuat el quart punt de control dels vuit que hi havia en la 34a posició i Jordi Ginesta, centrat en l’assistència, ni tan sols havia arribat al primer.
Avui continua l’aventura amb la sisena etapa i l’especial més llarga del Dakar 2016, amb 542 quilòmetres cronometrats per a totes les categories tret de la de camions, que serà de 295. La sortida i arribada serà a Uyuni.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT