PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sector hoteler despatxa les festes complint les expectatives

Punts d’atracció turística del país aplaudeixen les xifres que han obtingut aquest Nadal i es mostren satisfets

Per Iván Álvarez

Una noia arrossega una maleta al carrer de la Unió
Una noia arrossega una maleta al carrer de la Unió | Tony Lara
Un cop s’ha baixat el teló de les festes nadalenques és el moment de fer l’anàlisi i treure les valoracions pertinents. El sector hoteler del Principat es mostra força satisfet dels resultats que han registrat durant aquests dies i el director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, va comentar que «segons la informació que ens han tramés els hotels, concloem que s’han complert les perspectives».
Julián va explicar que «des del dia 26 fins al dia 3 vam tenir xifres d’ocupació per sobre del 90% i la setmana del dia 3, fins a pràcticament aquest cap de setmana, les xifres d’ocupació –tot i que teníem una estimació que les situava al 70%–, finalment s’ha incrementat i s’estan situant entre el 85 i el 90%». El responsable de la UHA va assegurar que «a nivell general, es pot dir que hi ha satisfacció d’aquest període vacacional». 
També va indicar que «hem entrat en una època en què els primers hotels que habitualment s’omplen són els de les parròquies altes, al contrari del que passa a l’estiu» i al voltant de les recents nevades i les perspectives a partir d’ara va afegir que «els gruixos de neu permeten tenir una mirada més optimista de cara als propers caps de setmana i fins i tot entre setmana».
En aquest sentit, el dirigent de la Unió Hotelera va raonar que «la persona que estava pendent de la segona setmana del període vacacional d’hivern, amb aquestes nevades, molt probablement, escollirà Andorra amb preferència a altres destinacions per anar a esquiar».
 
Grandvalira rep 248.072 esquiadors/ Una pràctica, la de l’esquí, que també ha deixat bons registres al Nadal, tant a Grandvalira com a Vallnord. En el cas del domini de la Vall d’Orient, des del dia 21 i fins el 6 de gener, un total de 248.072 esquiadors van triar aquest espai per a passar-hi les vacances de finals d’any, sent el 28, 29 i 30 de desembre els dies amb més a afluència coincidint amb els dies previs al Cap d’Any. Les infraestructures de l’estació van treballar a ple rendiment amb el 94% de remuntadors oberts fet que va permetre una gran fluïdesa a tots els punts de l’estació, segons va comunicar Grandvalira. A més van destacar que «malgrat les condicions meteorològiques inusuals que han marcat l’inici de la temporada», les xifres d’afluència de públic es consideren «positives».
Pel que fa als propers dies, i gràcies a les darreres nevades, el domini que dirigeix Alfonso Torreño treballarà per anar ampliant el percentatge d’instal·lacions obertes. Actualment Grandvalira ofereix 104 pistes, 165 quilòmetres esquiables i gruixos d’entre 35 i 65 centímetres de neu pols.
A Vallnord, tal i com vam destacar ahir, va tancar el dia 5 de gener un dels períodes més forts de la temporada. Des del 30 de desembre i fins la vigília de Reis van passar pel domini 50.900 esquiadors, sent el 30 i el 31 amb 16.000 forfets, les jornades amb més afluència de visitants. El dia punta va ser el 2 de gener amb un registre de 9.000 dies d’esquí.
 
Caldea-Inúu, més de 36.000 visitants/ El mes de desembre també s’ha facturat amb bones xifres a Caldea-Inúu. El centre termolúdic ha registrat durant el mes 36.179 entrades –30.671 a Caldea i 5.508 a Inúu– el que suposa una variació de 4.172 usuaris més respecte al desembre de 2014 i una representació del 13% més de visitants.
Des del centre que dirigeix Miguel Pedregal van informar que, concretament, durant el període de Nadal, que abarca des del 26 de desembre al 4 de gener, Caldea-Inúu ha rebut «un alt volum de visitants, un 12% més que en el mateix període del 2014». També van destacar que «els dies 26, 29 de desembre i l’1 i 2 de gener han estat els més intensos». La direcció del centre parla de «dies en què s’han superat les 3.000 persones que han gaudit de les instal·lacions, comptabilitzant entre els dos centres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT