PUBLICITAT

Andorra la Vella

El líder València visita el Poliesportiu en un moment clau per al MoraBanc

L’equip tricolor, en un moment dolç, es veu capacitat d’aturar un València que porta 25 triomfs seguits

Per Iván Moure

Schreiner, que és dubte per demà, en el partit contra el Madrid al Poliesportiu, el 20 de desembre passat.
Schreiner, que és dubte per demà, en el partit contra el Madrid al Poliesportiu, el 20 de desembre passat. | TONY LARA
Demà arriba el València al Poliesportiu (19.30 hores) en un moment clau per a les aspiracions del MoraBanc Andorra de ficar-se en la Copa del Rei. L’equip que dirigeix Joan Peñarroya és actualment sisè amb el mateix bagatge que el Fuenlabrada, que està per sota, i amb un triomf de marge d’Unicaja, Obradoiro, Joventut, Bilbao i Manresa. Falten tres partits per a l’acabament de la primera volta però si cau, possiblement sortirà del top-7 i se li complicaran les opcions. Un triomf, tot el contrari, pot ser fins i tot definitiu, amb Sevilla a casa i Baskònia fora per endavant.
 
Amb l’embolic que hi ha a la taula, toca medir-se a l’equip possiblement més en forma de la Lliga Endesa. Invicte en la competició domèstica i també a l’Eurocopa. Allà per on passa, s’endú la victòria. En porta 25 de consecutives, una xifra que espanta. «Afrontarem el partit com qualsevol altre, però sent conscients que estem al gener i el rival encara no ha perdut. Això vol dir molt. Fa les coses molt bé i competitivament, en la dinàmica que està, hi ha molt pocs equips que rendeixin com aquest», va lloar Peñarroya.
 
Però també és cert que el conjunt tricolor, tot i que en menor escala, està passant per un moment dolç. Suma sis victòries en els darrers nou partits sent, en una lliga tan igualada com aquesta, un dels millors equips. Per això el tècnic creu fermament que vèncer és possible, agafant-se a la fortalesa que Sada i companyia han adquirit a casa.. «També és cert que com més lluny li arriba la ratxa al València, més a prop està de perdre. Si fem un bon partit, podem guanyar», va confiar.
 
L’únic problema d’infermeria és Thomas Schreiner, que dijous va patir un esquinç i ahir no va entrenar per precaució però s’espera que demà pugui jugar. Serà necessari per aturar un València complert en tot, segons Peñarroya: «Dominen el joc, tenen una defensa sòlida i un joc senzill en atac però molt elaborat, amb una plantilla llarga i un tècnic de categoria». Sobretot, el tècnic egarenc va alertar del potencial del líder més enllà de 6,75: «Sempre té els cinc jugadors de pista amb amenaça de tres i això et genera més problemes». Però Peñarroya es remet al passat recent com a medicina: «La setmana passada, el rival [l’Obradoiro] va ficar 20 triples i tot i així vam tenir opcions de guanyar», va justificar Peñarroya. Luka Bogdanovic, però, va avisar que el MoraBanc no es pot permetre cap desconnexió: «Necessitem estar els 40 minuts al màxim perquè si tenim un baixó d’un sol minut, ens maten». L’ala pivot serbi, però, apel·la al «no tenim res a perdre» i admet les «ganes de lluitar» del vestidor tricolor per entrar a la Copa del Rei.
 
TRÍAS TORNA COM A VISITANT / Si no passa res estrany, Jordi Trías tornarà a trepitjar el Poliesportiu, ara amb la samerreta del València. Ell va fer-se un bon amic de Bogdanovic tot i que només van coincidir la recta final del curs passat, però aquest li desitja per diumenge «que no se’n vagi d’aquí molt feliç». Aplaudeix, però el discurs de Peñarroya: «Espero que el públic li doni una rebuda fantàstica. Esn va ajudar molt perquè el club arribés on és ara i em sorprendria que no fos així. Em semblaria malament».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT