PUBLICITAT

Uyuni

Barreda perd tota opció de lluitar per guanyar el Dakar en motos

El resident pateix problemes mecànics i España millora i escala posicions

Per El Periòdic

Barreda, ahir en els inicis de la sisena etapa amb sortida i arribada a Uyuni.
Barreda, ahir en els inicis de la sisena etapa amb sortida i arribada a Uyuni. | EFE
Joan Barreda va dir ahir adéu a les seves opcions de guanyar el Dakar 2016 en l’apartat de motos perquè diversos problemes mecànics durant la setena etapa, amb sortida i arribada a Uyini (Bolívia) el van obligar a perdre més d’una hora respecte als seus rivals de la part alta.
 
El resident valencià, que partia en la quarta plaça provisional, s’ha desplomat al fons de la classificació general i per contra, Cristian España va millorar i amb una 48a posició, ascendeix de la 76a a la 54a, a 3h 38min del primer classificat, un Price que va sumar el seu tercer triomf d’etapa i ja és segon a només 35 segons de l’encara líder Gonçalves.
 
En l’apartat de cotxes Cyril Despres també va mostrar una millora important. 49è el dijous en la segona part de l’etapa marató, ahir es va rescabalar amb una 11a plaça que permet mantenir-se en el top-20 amb un17è lloc mentre que en la part alta, l’equip del pilot d’Arinsal, Peugeot, va tornar a manar amb autoritat. Triomf per a Peterhansel, que passa a ser el líder, després d’un frec a frec amb Sainz, segon, i Loeb va acabar quart a més de vuit minuts però amb tot manté la segona plaça del podi de la general.
 
Pel que fa als camions, Albert Llovera i el seu Tatra, que en l’etapa de dijous havia acabat el 26è per col·locar-se el 40è a la general, ahir tornava a moure’s en la frontera dels 25 més ràpids i al tancament de l’edició ocupava la 26a plaça al pas pel punt de control quatre, dels sis que tenia l’etapa.
Avui Uyuni tornarà a presenciar un inici d’etapa, la setena, que acabarà a Salta amb 336 quilòmetres d’especial i 481 d’enllaç per a totes les categories. Un dia de creuar rius i que s’especula que provocarà l’abandó de la meitat dels participants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT