Esteve venç per primer cop a la Copa d’Europa júnior

S’imposa a la prova d’esprint de 10 quilòmetres estil clàssic de Planica

Per #GASS

Ireneu Esteve celebra la victòria aconseguida a l'estació eslovena.
Ireneu Esteve celebra la victòria aconseguida a l'estació eslovena. | FAE
El que es veia venir a finals de la temporada passada s’ha confirmat en aquesta. Ireneu Esteve va aconseguir el dissabte passat a l’estació eslovena de Planica la primera victòria d’un andorrà en la Copa d’Europa júnior d’esquí de fons, en els 10 km. estil clàssic.

El corredor de la Rabassa-Naturlandia es va imposar en l’esprint i després de gairebé mitja hora de lluita superant el francès Jules Lapierre per 2,3 segons, i l’alemany Janosch Brugger per més de 8, en una carrera que va aplegar 84 participants. Després d’aquesta fita, Esteve va explicar les seves impressions de la carrera: «“La cursa ha començat forta, els esquís eren ràpids i això m’ha ajudat a poder fer una bona arrencada. A la primera volta anàvem tres bastant igualats ja, i m’he trobat bastant bé, en sensacions i en ritme, i amb bastant freqüència. A la penúltima i última volta potser m’he vist una mica més just muscularment, però al final he pogut guanyar».

Ahir de nou es va posar els esquís l’andorrà per afrontar els 10 km. patinadors, una disciplina que no li és tan favorable i a la qual va finalitzar en la 7a posició d’un total de 82 corredors, arrodonint un cap de setmana gairebé perfecte. Amb tot, només 15 segons el van separar del podi després d’una intensa lluita entre un grup de corredors que perseguia el francès Lapierre, a qui ahir no se li va escapar la victòria.
El tècnic d’Esteve, Joan Erola, només va tenir bones paraules per al seu alumne: «Estic molt content perquè en patinador l’any passat ens costava molt entrar entre els 15 primers i aquest any en totes les curses està en un nivell que demostra que ha fet un pas endavant. Ara està entre els primers i ahir fins i tot va guanyar en clàssic. Això és una Copa d’Europa i el resultat és excepcional», va assegurar.

Gegant supès a Àustria / L’equip masculí de la FAE havia de prendre part ahir en un eslàlom gegant de categoria FIS a l’estació austríaca de St. Lambrecht, però aquest es va  suspendre a causa del mal temps.

El dia bans aquest conjunt havia participat en un gegant FIS a Reiteralm, també a Àustria. El millor més destacat dels andorrans va ser Àxel Esteve, que va finalitzar a la 28a posició, signant un crono de 2.07,81 minuts, que li van permetre sumar 33.31 punts. Robert Solsona va concloure 52è amb un registre de 2.10,06, Xavi Salvadores va ser 64è (2.11,21), Matías Vargas 75è (2:13.63) i Kevibn Courrieu 81è (2.15,36). L’únic en no acabar la cursa va ser Josh Alayrach. El guanyador va ser el noruec Patrick Haugen Veisten, amb 2.04.90. El van seguir l’austríac Christopher Neumayer (2.05,04) i el canadenc Tyler Werry (2.05,28).