PUBLICITAT

sant julia de loria

L’Associació Andorra Lírica neix per impulsar l’òpera regularment

L’entitat organitza la representació de ‘Carmen’ el dia 23

Per El Periòdic

Jonaina Salvador, en la presentació de l’entitat, ahir.
Jonaina Salvador, en la presentació de l’entitat, ahir. | ana / c. g.
Fa un any que un grup d’artistes i apassionats de l’òpera van estrenar La Traviata al Teatre de les Fontetes de la Massana. D’aquesta proposta en va néixer Andorra Lírica, una associació creada «per donar continuïtat a la lírica de forma regular», va explicar ahir la soprano Jonaina Salvador, impulsora de l’entitat.

Andorra Lírica ha programat la temporada 2015-2016 amb l’estrena de l’òpera Carmen, de Georges Bizet, a l’Auditori Claror el pròxim 23 de gener. La producció de Carmen serà de creació pròpia, cent per cent andorrana. «Tota la concepció de l’obra, de principi a fi, és pròpia», va explicar Salvador, segons informa l’ANA. L’escenografia, el vestuari, la direcció artística i els tècnics són del país: «Utilitzem al màxim els recursos del país», va puntualitzar la directora de l’òpera, que també interpretarà el paper principal.
 
La representació comptarà amb la participació del Cor de Cambra de les Valls d’Andorra i del Cor dels Petits Cantors. Hi participaran sis cantants, entre els quals el baríton Guillem Forné farà el paper de Morales. A Carmen també hi intervindrà l’actor Xavi Fernández, que tindrà el paper del taverner Lilas Pastia. La resta de l’equip artístic el formen el tenor Eduardo Sandoval (Don José), el baríton Gerardo Bullón (Escamillo);  la soprano Patrícia Rojas (Micaela), i el baríton Andrés Jiménez (Zuniga).
 
L’Associació Andorra Lírica es va estrenar el passat novembre amb un maridatge de vi i òpera. L’última actuació de la primera temporada serà La vídua alegre, d’Henri Melhiac, una opereta que es representarà a l’Auditori Claror el 4 de juny. La voluntat de l’associació és organitzar almenys tres esdeveniments relacionats amb l’òpera per temporada.
 
Salvador va subratllar que Andorra Lírica està pensada perquè pugui ser una «plataforma per als professionals del país i per als joves talents» en el «difícil» món de la lírica. 
 
Com a patrocinadors principals de l’esdeveniment, Andorra Lírica compta amb Andbank i Tabandor. El sotsdirector general d’Andbank, Josep Maria Cabanes, i el director general de Tabandor, Albert Mora, van assistir ahir a la presentació.
PUBLICITAT
PUBLICITAT