PUBLICITAT

Impossible fer travesses per a la Copa

L’única que val és vèncer els dos duels, cosa que en les últimes cinc jornades només han fet MoraBanc i Fuenlabrada

Jones i Dubljevic, d’esquenes durant una pausa al partit de diumenge del MoraBanc contra el València al Poliesportiu.
Jones i Dubljevic, d’esquenes durant una pausa al partit de diumenge del MoraBanc contra el València al Poliesportiu. | Emilio Prenas
Fa temps que el MoraBanc Andorra està més pendent de jugar la Copa del Rei que de mirar cap al descens. Llavors, repetia Joan Peñarroya una vegada i una altra que fins que no quedessin dues jornades, no es mullava. «La Copa que la facin els meus jugadors aquesta nit», va arribar a dir després de vèncer el Guipúscoa a la jornada 9.
 
I en aquestes estem. S’apropa el final de la primera volta. Queden les dues jornades  que reclamava un Peñarroya que després de caure diumenge a València, sí es va mullar: «Està complicat, però anem a preparar-nos. Si dissabte guanyem tindrem moltes opcions». 
 
No li falta raó. Ara mateix l’Herbalife Gran Canària, amb un matalàs de dos triomfs, té el cinquè bitllet gairebé reservat. I falten dos a dia d’avui perquè l’Obradoiro, l’organitzador, és del desè classificat. Està clar, doncs, que hi ha quatre candidats per a dues places. L’Unicaja és sisè, el MoraBanc setè, el Bilbao vuitè i el Fuenlabrada novè, tots quatre amb un balanç de 7 victòries i 8 derrotes. Per darrere, amb 6-9 hi ha l’organitzador de la Copa i ja classificat Obradoiro, Múrcia, Joventut i Manresa. No és que estiguin descartats, però les opcions per a ells són mínimes, per no dir remotes. 
 
Tal i com està la classificació es fa impossible fer travesses. L’única que és una garantia és la de guanyar els dos partits però els darrers dos mesos diuen que només Fuenlabrada (jornades 11 i 12, Obradoiro i Estudiantes) i MoraBanc (jornades 12 i 13, Joventut i Gran Canària) són capaços de guanyar-ne dos consecutius. A més, cap dels quatre màxims aspirants ha guanyat més de tres dels darrers cinc partits.
 
Està clar que si es manté aquesta irregularitat, l’average serà decisiu i és curiós veure que Unicaja, Fuenlabrada i MoraBanc tenen calendaris de similars característiques: un partit contra un gran i un contra un equip de la zona baixa. Els de Joan Plaza han de jugar a Guipúscoa i a casa contra el Madrid; els madrilenys reben el Madrid i van a Saragossa; i els tricolors, esperen el Sevilla i visiten Baskònia. L’altre, el Bilbao, juga davant dos perseguidors: a Manresa i a casa amb l’Obradoiro. 
 
El tall estarà en un 8-9 o 9-8 / En els darrers set anys, el tall de la classificació per a la Copa del Rei ha estat tres vegades de 9-8. L’última, en la temporada 2013-2014. La penúltima, en la 2012-2013, amb l’afegit de que va passar el Barça gràcies a l’average, millor que el de l’Estudiantes, novè. I l’avantpenúltima en el curs 2010-2011 quan el Gran Canària també va passar gràcies a la diferència de punts, quedant fora el Fuenlabrada.
 
El darrer precedent amb un balanç de 8-9 es remet a la campanya 2011-2012. Obviament, tal i com està passant ara, com més baix és més equips hi ha amb opcions. En aquell any va passar el Guipúscoa i es van quedar fora amb el mateix balanç València, Bilbao, Saragossa i Manresa. I a la temporada 2009-2010, l’última fins a dia d’avui en la qual l’equip organitzador no estava entre els vuit primers -era el Bilbao, que ocupava el penúltim lloc-, el setè lloc el va marcar l’Estudiantes. Per darrere, però, hi havia fins a set equips amb un balanç de 7-10.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT