PUBLICITAT

Despres es llueix amb una quarta posició en un dia de navegació al Dakar

El pilot d’Arinsal obté el seu millor resultat en una etapa de la categoria de cotxes

El Peugeot de Despres en un tram de l’etapa d’ahir amb final a Betlem.
El Peugeot de Despres en un tram de l’etapa d’ahir amb final a Betlem. | AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Cyril Despres era el sisè en sortir en la categoria de cotxes de la onzena etapa del Dakar 2016 entre Salta i Betlem i amb 392 quilòmetres cronometrats i després d’anar novè durant més de 200 quilòmetres, al segon tram del recorregut va prémer l’accelerador i va anar remuntant posicions fins finalitzar quart. 
 
Això sí, va arribar sol i a més de quatre minuts dels tres ocupants del podi del dia, que van ser Al-Attiyah el primer, Sainc el segon a 12 segons i Peterhansel el tercer a 31, en una jornada marcada pels problemes de Sébastien Loeb per arribar a la meta. «La donat voltes de campana cap al quilòmetre 100», va assegurar el seu company d’equip Peterhansel. Acabada l’onzena etapa, Despres s’apropa al top-10, ja que ocupa la 14a plaça a l’espera de possibles modificacions de la classificació una vegada arribin tots els pilots a meta.
 
En l’apartat de motos, amb Barreda ja fora de combat, Cristian España i la seva Yamaha no només aguanten sinó que l’andorrà va obtenir una meritòria 43a posició i puja a la 48a de la general, que comanda l’australià Price amb dos minuts de marge, gràcies al triomf d’ahir traient més de cinc minuts Gonçalves.
 
Pel que fa als camions, cap participant havia arribat encara a la línia de meta. L’andorrà Albert Llovera, que diumenge havia acabat el 27è, ahir estava remuntant posicions i ocupava el 23è lloc al pas pel punt de control 6 dels 9 que hi havia abans de la meta.
Avui continua el Dakar 29016 amb l’etapa 12, de sortida i arribada a Betlem. Toquen 285 quilòmetres cronometrats per a totes les categories en un dia que s’espera càstig físic amb les altes temperatures.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT