PUBLICITAT

Andorra la Vella

Ferrer obre la porta a treballar més amb Ld’A

«El tracte que he rebut fins ara ha estat exquisit i molt respectuós», afirma la líder i fundadora de Cd’i

Per J. R.

Ferrer, durant la campanya electoral de les passades comunals.
Ferrer, durant la campanya electoral de les passades comunals. | TONY LARA
Després del cop que ha suposat per a la ja exministra de Salut, Afers Socials i Ocupació, Rosa Ferrer, el fet d’haver d’abandonar el Govern i, molt abans, el comú d’Andorra la Vella que governava amb el pacte que va acordar amb els demòcrates per ocupar la cartera ministerial, la política andorrana considera que ha de continuar en la batalla diària per defensar les seves idees. És per això que obre la mà als Liberals d’Andorra, formació amb què el seu partit, Cd’i, va concórrer a les passades eleccions comunals com a candidatura a la capital. «El tracte que he rebut fins ara ha estat exquisit i molt respectuós», assegura Ferrer. «Fa molt de temps que no em sentia respectada d’aquesta manera», afegeix. A més creu en un treball en comú: «com a coalició estem obligats a treballar conjuntament amb els liberals al comú».
 
L’exministra considera que Ld’A ha estat un company de viatge idoni en el gairebé mes i mig des que va començar la campanya electoral de les comunals, quan van acabar pactant la coalició que es presentaria a les eleccions. Anar de la mà dels Liberals en la corporació d’Andorra la Vella ha estat la base per veure la possibilitat de realitzar un treball conjunt, tot i que Ferrer considera que en tot cas s’han de veure quines serien les polítiques concretes, especialment en qüestions que afecten al conjunt de la nació. Bàsicament, buscar punts que puguin unir a totes dues formacions. «Des del vessant del programa i de visió del futur caldrà saber quin és el model de país que cadascun té», confirma l’excònsol major de la capital.
 
Més enllà de l’acció política concreta, Ferrer assegura que poden tenir punts de coincidència, i que el debat pot ser especialment el que els hi faci créixer: «El que sí podem fer és una feina interessant de debat polític, de reflexió política...». L’exministra  considera que el que interessa a totes dues formacions és buscar el consens programàtic, pensant sobretot en les línies generals: «Més que una línia ideològica hem de tenir una línia de programa perquè en un món globalitzat i, atansant-se a la Unió Europea, el marge d’actuació no és molt gran».
 
Per això, insisteix, la qüestió fonamental és analitzar en què coincideixen i en què no respecte als grans assumptes de país. «Hem de saber si en temes d’Estat som capaços de treballar junts», manifesta l’exministra i excònsol.
 
La trajectòria política de Rosa Ferrer ha estat marcada per ser una persona molt crítica i alhora molt valorada pels seus companys en les formacions on ha militat.  La seva llarga trajectòria al costat de Jaume Bartumeu es va veure truncada per les seves desavinences a la forma de fer del líder socialdemòcrata. Llavors molts la van donar per morta políticament, i es va treure de la màniga un as guanyador: Cd’i, que la va fer cònsol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT