PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Més de 10.600 firmes per modificar la llei de morts imprudents a la carretera

Des de la Seu s’introdueix una petició a Change.org per canviar el Codi Penal

Per EL PERIÒDIC

Imatge del ciclista Óscar Bautista García.
Imatge del ciclista Óscar Bautista García. | CHANGE.ORG
La campanya iniciada per la ciutadana de la Seu d’Urgell, Anna González, –posada en marxa a la plataforma Change.org– ja ha superat les 10.600 firmes de les 15.000 que en demana. Es tracta d’una recollida de signatures per reclamar al Govern espanyol un canvi en el Codi Penal per tal que es jutgi i castigui els causants de morts imprudents en accidents de trànsit, com també l’omissió del deure de socors en aquests casos, segons ha informat RàdioSeu. 
 
La petició ve deguda arran de l’absència de judici al xofer que l’octubre del 2013 va causar la mort al marit de González, Óscar Bautista García, i després que el jutge encarregat del cas hagi descartat la celebració d’un judici en no veure-hi indicis de delicte.
 
Vers aquest fet, la família de la víctima ha presentat un recurs a la decisió judicial, però ara per ara té poques esperances que prosperi. Per aquest motiu, han fet una crida a la col·laboració, tant a l’Alt Urgell com a nivell de tot l’Estat, per recollir firmes perquè casos com aquest siguin penats. La petició s’anomena 'No més morts impunes a la carretera'. On es remarca que «abans de l’entrada en vigor de la reforma, el conductor (que va causar la mort) podria haver estat jutjat» però «amb la nova reforma, s’arxiva per no merèixer retret penal la suposada distracció, tonta i sense importància, del conductor del camió». 
 
A més, González afegeix en la petició de Change.org que el conductor «va tenir la bona sort que, com a conseqüència del cop, el meu marit morís a l’acte» i que «si l’hagués deixat malferit o hagués mort dues hores després, s’hauria considerat, amb absoluta seguretat, delicte d’omissió del deure de socors però a un mort, segons la benigna interpretació que fan alguns tribunals de la nostra Llei, no se li pot socórrer i d’això resulta que, cada vegada, hi ha més conductors sense ànima que opten per la fugida en casos com aquest o similars». 
 
Tanmateix, l’impulsora de la campanya lamenta que segons «els nostres tribunals, la mort sobtada i instantània de la víctima d’un accident de trànsit, en què és impossible qualsevol tipus d’ajuda, no entra dins el tipus penal de l’omissió del deure de socors que l’infractor es doni a la fuga». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT