PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Calvet espera que avui arribi la normalitat

El cònsol menor afirma que els estudis indiquen que «no és una esquerda recent»

Per Iván Álvarez

Edifici afectat a Fiter i Rossell i on es va haver d’evacuar a dos veïns.
Edifici afectat a Fiter i Rossell i on es va haver d’evacuar a dos veïns. | Tony Lara
El cònsol menor d’Escaldes-Engordany, Marc Calvet, va donar gairebé per fet que els afectats per l’esquerda apareguda a un edifici del final de Fiter i Rossell podran avui «retornar a la normalitat».
El dirigent escaldenc va argumentar ahir després de la reunió del Consell del Comú que havien visitat la zona afectada i els estudis realitzats assenyalaven que «l’esquerda no és recent i no sabem si s’ha fet més gran durant aquest temps i si el tros afectat s’està movent». Calvet va explicar que s’han ficat testimonis –unes marques de guix– en la part superior i inferior de la zona afectada, que han de donar precisions de si es mouen o no i, en funció dels resultats ·es podrà actuar d’una manera o una altra». D’aquesta forma, el dirigent va sostenir que es marcaria un protocol d’actuació, és a dir que «fins que la seguretat no sigui plena» no farien cap moviment arriscat i que esperava que «es puguin fer els treballs de sostenibilitat del mur de manera imminent». 
Finalment, el cònsol menor, a més, va indicar que s’ha donat un marge de 24 hores –tot el dia d’avui– per veure les reaccions de l’esquerda, però que «no sembla que hi hagi perill imminent, però és difícil d’avaluar i tampoc hi ha un risc zero». Calvet va subratllar que «les persones desallotjades segueixen fora de casa seva» però que esperen que «demà (per avui) puguin ja dormir a casa».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT