PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Oficina de turisme rep 19.704 visitants

Les xifres presenten un augment de l’11% respecte l’any 2014

Per EL PERIÒDIC

Un grup de turistes al Parc del Cadí de la Seu d'Urgell el passat mes de juliol
Un grup de turistes al Parc del Cadí de la Seu d'Urgell el passat mes de juliol | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
L’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell, ubicada a l’entrada de l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, ha atès al llarg de l’any passat un total de 19.704 visitants i turistes. Aquesta xifra representa un augment de prop de l’11% respecte l’any 2014, any en que va atendre 17.903 persones, així ho ha confirmat l’ajuntament urgellenc.
 
Des de l’any 2012, l’augment de turistes atesos a l’Oficina de Turisme ha estat del 35%. Aquesta oficina es troba instal·lada des de l’abril de 2011 a l’edifici que comparteix amb l’Espai Ermengol, al bell mig del centre històric de la Seu d’Urgell.
Davant d’aquestes xifres de turistes que ha rebut la ciutat, la tinent d’alcalde de Promoció de la Seu, Mireia Font, afirma que estan «satisfets, i confiem que el projecte turístic La Seu Medieval, endegat a finals de 2015, aportarà un major nombre de visitants atrets pel nostre patrimoni històric i cultural».
 
Pel que fa a la procedència d’aquests 19.704 visitants i turistes el 72,4% són de l’Estat espanyol, dels quals el 74,7% procedeixen de diferents punt de Catalunya, La resta procedeixen de diversos punts de l’Estat. I en relació als turistes vinguts d’altres països europeus hi destaquen els francesos que en són el 10,8%, seguits dels alemanys que representen el 4,4%. 
 
Tres itineraris turístics / La Seu Medieval pretén posar en valor el patrimoni medieval de la ciutat, i dóna a conèixer el potencial històric i patrimonial del nucli medieval, que ha estat documentat darrerament. 
Dins d’aquesta iniciativa, la Seu d’Urgell ha senyalitzat tres itineraris turístics perquè el públic conegui els punts d’interès històric, artístic i urbanístic en què sobresurt la Seu medieval. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT