PUBLICITAT

Andorra La Vella

El Registre d’associacions cancel·la 62 entitats

En un inici s’havia proposat el tancament d’ofici de 120 agrupacions

Per EL PERIÒDIC

Edifici administratiu del Govern d’Andorra.
Edifici administratiu del Govern d’Andorra. | EL PERIÒDIC
El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar ahir l’edicte de calcel·lació d’ofici que ha dut a terme el Registre d’Associacions. Amb aquesta notificació, queden tancades un total de 62 entitats, clubs i federacions del país que no han comunicat cap inscripció de cap acte dels que contempla la Llei d’associacions en un període límit de deu anys. 
 
Abans de prendre aquesta mesura, el passat mes de setembre el BOPA ja va publicar un edicte en què es proposava la cancel·lació d’ofici de 120 entitats, clubs i federacions i establia un període per regularitzar la situació. Atenent als fets, el Registre d’Associacions ha constatat que les associacions citades en l’edicte no presentaven cap de les activitats requerides i atenent que aquestes no han mostrat cap al·legació ni han regularitzat la situació registral en el període legalment establert, s’ha procedit a la cancel·lació. 
 
Tot i això, l’edicte posa en relleu que aquesta resolució no exhaureix la via administrativa i, d’acord amb l’article 40 de la Llei qualificada d’associacions, els afectats poden interposar un recurs davant el ministre d’Interior. Tot i que per ser efectiu, s’haurà de presentar en el termini màxim d’un mes a comptar de l’endemà de la notificació.
 
Entitats cancel·lades / D’entre les entitats cancel·lades d’ofici presentades al BOPA, es troba el Sindicat Andorrà de Treballadors de l’Hostaleria (SAT2T), el Sindicat de Conductors (SICO), el Sindicat d’Administració Local (SAL), el Cercle d’Economia d’Andorra. 
Així com l’Associació d’Hotelers d’Andorra (ADHA), l’Associació de Consumidors d’Andorra (ACU), l’Associació de Dones Migrants d’Andorra (ADMA), la Comissió Laurediana de Festes, Ciutadans en Acció o Sant Julià Segle XXI, entre altres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT